Berko İlaç Eczacılık Öğrencilerine Desteğe Devam Ediyor

Berko İlaç Eczacılık Öğrencilerine Desteğe Devam Ediyor
İlaç sektöründe hızla büyüyen Berko İlaç, eczacılık mesleğini ve eczacılık fakültesi öğrencilerini desteklemeye devam ediyor. Berko İlaç, bu kapsamda, Eczacının Kariyer Yolu ve Berko Akademi projeleri...

İlaç sektöründe hızla büyüyen Berko İlaç, eczacılık mesleğini ve eczacılık fakültesi öğrencilerini desteklemeye devam ediyor. Berko İlaç, bu kapsamda, Eczacının Kariyer Yolu ve Berko Akademi projelerini başlattı.

Eczane eczacılığından başlayarak ilaç sektöründe hızla büyüyen bir firmaya dönüşen Berko İlaç, 30 yıldır eczacının yanında ve eczacılara yönelik yeni projelere devam ediyor. Eczacının Kariyer Yolu projesiyle Berko İlaç, genç eczacılara ilaç endüstrisinde kariyer olanaklarının kapısını açıyor. 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun’da yapılan değişiklik gereği nüfusa dayalı eczane açma sisteminin uygulanmaya başlanması ve sistem gereği yurt çapında eczane açılabilecek noktaların sayısının kısıtlanması nedeniyle yaşanacak istihdam sorununa çözüm amaçlı Eczacının Kariyer Yolu projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında eczacılık fakültelerinde kariyer sunumları gerçekleştirecek olan Berko İlaç, aynı zamanda mezun olacak veya yeni mezun olmuş öğrencileri ilaç sektörüyle tanıştırmayı, öğrencilere sektörde staj ve ardından iş imkânı sağlayarak kariyer yolculuklarına ışık tutmayı hedefliyor.

Eczacının Kariyer Yolu proje lansmanı Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Berat Beran’ın da mezun olduğu Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde gerçekleştirildi. Öğrenciler tarafından ilgiyle karşılanan kariyer etkinliğinde açılış konuşması, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülden Omurtag tarafından yapıldı. Sonra Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Eczazı Berat Beran öğrencilere bir konuşma yaptı. Öğrencilere cesur olun mesajı veren Beran, eczane eczacılığından sanayiye uzanan kariyer yolculuğuyla ilgili yol gösterici anılarını paylaştı.

Berko İlaç İnsan Kaynakları Müdürü Tarık Küpçü de öğrencilere, nasıl staj ve iş başvurusu yapabilecekleri ve ilaç sektöründe hangi alanlarda çalışabilecekleri konusunda bilgi aktardı. “Eczacının Kariyer Yolu” projesi ülke genelindeki eczacılık fakültelerinde kariyer sunumları ile devam edecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.