Bertizin yolu, Yedikuyulardan geçer !..

Bertizin yolu, Yedikuyulardan geçer !..
Gazeteci ve Köşe Yazarı Bekir Doğan bu haftaki yazısında şu konuyu ele aldi;

Gazeteci ve Köşe Yazarı Bekir Doğan bu haftaki yazısında şu konuyu ele aldi;

     FETÖ – Darbe girişimi, yeni darbe olacak veya olmayacak, ülke gündemini yazmaktan bizde bıktık – usandık.. bugün sizlere hayata dair bir yazı yazmak istiyorum..

     Türk milleti olarak artık : 15 Temmuz darbe girişimini, işten atılan FETÖ’cuları veya operasyonları gündemimizden çıkararak, işimize bakmamız gerekiyor..

     Üretim yapacağımız enerjimizi boş işlere harcıyoruz..

     Devletin polisi var, askeri var İstihbaratı var, hakimi – savcısı var var, onlar kendi işini yapsın bizde vatandaş olarak artık kendi işimize bakalım..

     Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan,” Dünya beşden büyük “ diyorsa bunun doğru olduğunu göstermek için bize düşen daha çok çalışmak üretmek, ülkemizi dünyadaki en zengin ülkeler arasında ilk 10 sokmakla bu sözün doğruluğu yerine gelir..

     Borç alan : Emir alır, Borç veren emir veririr, Biz emir veren ülke olmamız için çok çalışarak bizden gerideki ülkelere emir vermemiz gerekir bu sebeple lider ülke olmamız gerekir .. bunun yolu da çok çalışmaktan geçiyor..

     Bertizin yolu ise Yedikuyulardan geçiyor..

    Atalarımız ne demiş: Çağrıldığın yere erinme ! çağırılmadığın yere görülme !

    Atalarımız boşa söylememiştir diyerek, Pazar günü sabah 06 30 da  Ali Dökme dostumuzun davetine icabet ederek düştük Bertiz yollarına ..

     Kısacık bir tarih bilgisi vermek istiyorum .. çok kısa !..

    1980 yıllarında  Üngüt de ki Jandarma kavaslığında karşımıza bir tabela çıkardı.. Ağlayancerit- Baydemirli bu levhayı gören bilirdi ki burası Bertiz yolu.. Devlet Çağlayancerit yazar, Çağlayanceritlilerde Ç silerler ağlayancerit olarak karşımıza çıkardı..

     Bir gazeteci olarak Bertiz ile o zaman müşerref olduk..

     Sonra : Merhum Osman Sayın, Şeref Turhan, Aladdin Başlayıcı ile Yedikuyulardan Bertiz’e yol açılması için çok mücadele verdik çok yazı yazdı..

     1984 de ANAP dan Ali Topçuoğlu Milletvekili seçilmesi ile Boyalı köyüne bir karakucak güreş sahası yapılması Aba ve Şalvar Güreşlerinin yapılması için ne mücadeleler verdik.. başardık ve çok güzel güreş festivalleri yapıldı..

     Uzun yıllar emek verdiğimiz Yedikuyulardan Bertiz’e yol açılmasına, Kılalı da petrol aranması katkısı ile yolunu açtırdık.. bu basının başarısıdır..

     1980- 2002 yılına kadar Asfalt yapılması mücadelesi verildi.. 30 Mart 2014 de de ise Asfalt ve yeni geniş yol açılması için verilen bir mücadele ile 2016 yılına geldik..

     Belediyelerimizin çalıştığını gördük..

     Başta söyledim ya : Bertizin yolu Yedikuyulardan geçer..

     25 Eylül 2016 Pazar günü Büğlek Mahallesinde toplanarak Bertiz’e doğru yola çıktık.. Yedikuyulara geldiğimizde ise hava 03 dereceyi göstermeye başladı..

      Sohbet sıcak olunca 3 derecelik soğuk havaya aldırmadan Bertiz’e ulaştık..

      Allah var , Dulkadiroğlu Belediyesinin dağ başındaki köyden mahallelere bir evin önüne bile parke yol yaptığını, Bertiz yolunun standartını yükseltmek için Dulkadiroğlu Belediyesinin çalışmasını, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı asfaltı gördük..

      Hani derler ya : yiğidi vur öldür ama hakkını yeme diye, bizde hak yemeyelim..

      Ali Dökme bey , kuşun sütünün eksik olduğu ancak keçi sütünün olduğu mükemmel bir kahvaltı sofrası hazırlamış, elinizin artığı gözüne gözüne vurduk..

      Daha 5 gün önce sıcak hava varken birden bire havanın soğuması üzerine kahvaltımızı güneş’de oturarak yaptık , Bertizin soğuk suyunu içtik ancak, gazel suyu içemedik onun için 15 gün sonra yeniden gitmek gerekiyor..

      Buz gibi , temiz hava, suyun havanın ve güneşin özünü alan Bertiz Kabarcık üzümü ve Mahrabaşı üzümü ise bal olmuş akıyor mübarek !..

      Bölge halkının şikayeti ise : Gençlerin şehre çalışmak için göç etmelerinden dolayı kışın nüfusunun çok fazla azalması ve yazın tatilde artması ki , burada yapılacak projelerle Bertiz bölgesi halkı burada istihdam edilmelidir..

      Bertiz, Üzümü, Çevizi, Kirazı, Şıra Ürünleri ile Kahramanmaraş’ın önemli bir bölgesidir.

      Dulkadiroğlu Belediyemiz tarafından buraya bir bekmez yapmak üzere modern bir mahserehane yapıla bilir..

      Bertiz bağcıları üzümlerini keserek , samsa sucuklarını, pekmezini burada yapa bilir..

      Üniversite ve Tarım İl Müdürlüğü belediye iş birliği ile yöreye has cevizlerin çoğaltılması yapılarak bölge bağcılarına destek verile bilir..

      Bertiz gençlerinin yerinde devletin verdiği desteklerle desteklenerek orada, Şıracılık, Hindi , tavuk, kurbanlık yetiştiriciliği gibi alanlara yönlendirile bilir ama bunun içinde bir ağabey bir önder gerekiyor..

      Şöyle baktığımda Ak Parti içinde, yönetimde , Belediye Meclis üyelerinden çok bertizli var, iş adamı Bertizliler var, bunlar bir araya gelerek Bertiz için proje üretmeleri gerekir..

      Artık konuşma dönemi bitmeli, Bertiz halkı bertiz de olduğu yerde kalkınmalıdır..

      Bertizin üzümü, cevizi, kirazı, bekmezi, balı – yağı her ürünü korunmalıdır..

      Bunun içinde : Bertiz den bir ağabey gerekli

      Yüreği hizmet için yanan bir ağabey !..

      İyi günler..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.