"Besi Organizede Önemli Yol Kat Ettik"

"Besi Organizede Önemli Yol Kat Ettik"
Elbistan'daki hayvancılığın daha da gelişmesi amacıyla bir yıldan beri sürdürülen çalışmalarda önemli yol kat ettiklerini ifade eden, Elbistan Ticaret...

Elbistan'daki hayvancılığın daha da gelişmesi amacıyla bir yıldan beri sürdürülen çalışmalarda önemli yol kat ettiklerini ifade eden, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Mehmet Erdoğan, 6 bin 200 dönümlük arsanın tahsisi için son işlemlerin yapıldığını söyledi.

Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması amacıyla yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Erdoğan, "Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışması 1 yıldır devam ediyor. Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışıyoruz. Yerimiz belirlendi. Bu iş için ayrılmış olan 6 bin 200 dönüm alan, yıllar önce yapılmış bir planda sulama alanı olarak görülüyordu. Müracaat edebilmemiz için dağ yamacı olan yerin tekrar planının yapılması gerekiyordu, Büyükşehir bunu üstlendi ve 16 kuruma yazı yazdı. 16 kurumdan cevap geldi. Mevcut yeri ihaleye çıkardı, 1 aya kadar yazıyı verecekler. Ondan sonra Valilik, Büyükşehir, Kırmızı Et Üreticiler Birliği, Borsa, Ziraat Odası bu işe ortak hissedar olarak İl Tarım Müdürlüğü kanalı ile bakanlığa müracaat edip, nasip olursa tüzel kişiliğimizi alıp yolumuza devam edeceğiz. Besi ile iştigal eden arkadaşlara duyurulur ki, biz bu süreci çok hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. 1 yıl içinde arsa tahsisine başlayacağımıza inanıyoruz" dedi.

Kahramanmaraş-Göksun Karayolunun tünel çıkışının Elbistan bağlantısı ile birleştirilmesi gerektiğini de ifade eden Erdoğan, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Daha önceki toplantılarımızda, Elbistan ve bölgesindeki sorunlar konusunda taleplerimizle alakalı fikir birliğine varmıştık. Bu doğrultuda da bir dosya hazırlamıştık. Bölge sorunları ile ilgili dosyamızı 1 Kasım seçimi öncesi sayın Mahir Ünal'a sunmuştuk. Dosyanın içindeki detayları da brifing olarak kendisine ilettik. Göksun-Elbistan yol projesine tünel çıkışından Elbistan bağlantısının yapılmasını istemiştik. Bu 4 ilçeyi bağlayan önemli bir proje. Bu talebin takipçisi olmamız gerektiğine inanıyorum. Mevcut proje üzerindeki yolun tüneli başlamış ve servis yolunun dışında İstanbulluoğlu Petrol istikametine gidiyor. Yani o tarafa gidip tekrar tünele geliyoruz. 4 ilçe halkının tünele ulaşması için fazladan 8 kilometre yol gitmesi gerekiyor. Bu aynı zamanda fazladan 20 dakika zaman kaybı anlamına geliyor."

"Besi Organizede Önemli Yol Kat Ettik"

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.