Beşiktaş Belediyesi’nin Eurocities Üyelik Başvurusu Kabul Edildi

Beşiktaş Belediyesi’nin Eurocities Üyelik Başvurusu Kabul Edildi
Beşiktaş Belediyesi, Avrupa Birliği destekli Avrupa Belediyeler Birliği olarak her yıl toplanan EUROCITIES üyeliğine kabul edildi.

- Beşiktaş Belediyesi, Avrupa Birliği destekli Avrupa Belediyeler Birliği olarak her yıl toplanan EUROCITIES üyeliğine kabul edildi.

Üye şehirlerin kültürel, ekonomik ve sosyal işbirliğini kuvvetlendirmeyi amaçlayan EUROCITIES, geçen hafta İngiltere’nin Newcastle şehrinde gerçekleştirilen toplantıda Beşiktaş’ı ve yeni dönem projelerini anlatan başarılı bir sunum sonrası yapılan oylama ile Beşiktaş Belediyesi’ni üyeliğe kabul etme kararı aldı. Toplantıya Beşiktaş Belediyesini temsilen Beşiktaş Belediyesi İletişim ve Bilişim Koordinatörü Adem Yavuz katıldı.

1986 yılında kurulan EUROCITIES, Avrupa'nın başkent ve büyükşehirlerinden oluşuyor. Avrupa şehirlerinin kültür, ekonomi gibi alanlarda bir araya gelmesini, ortak çalışma içinde olmalarını sağlamayı ve bu şehirler arasındaki ilişkileri kuvvetlendirmeyi amaçlayan EUROCITIES Birliği kurulduğu yıldan bugüne 35 ülkeden 130 üzeri büyükşehir ve 40 üzeri işbirlikçi şehir ve kent üyesine sahip. 1986'da kurulan ve 30'dan fazla Avrupa ülkesinden 130 büyük şehrin yerel yönetimlerini bir araya getiren EUROCITIES, vatandaşlarının sürdürülebilir bir gelecek içinde, iyi bir yaşam sürmeleri amacıyla çeşitli programlar geliştiriyor.

Merkezi Brüksel'de bulunan EUROCITIES, kültür, ekonomi, sosyal-siyasal politikalar ve çevre gibi konularda düzenlediği toplantılarla birçok farklı konuda ''sağlıklı'' ve ''çok katılımlı'' öneriler alarak, bilgi paylaşımını, ortak proje ve çalışmaları da amaçlıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.