"Beşiktaş’ı 90 dakika tutmak kolay değil"

"Beşiktaş’ı 90 dakika tutmak kolay değil"
Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, kalelerinde gördükleri pozisyonları hatırlatarak, "Beşiktaş'ı 90 dakika tutmak kolay değil" dedi.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, kalelerinde gördükleri pozisyonları hatırlatarak, "Beşiktaş'ı 90 dakika tutmak kolay değil" dedi.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Gençlerbirliği-Beşiktaş maçı sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Mücadelenin ilk 45 dakikasında istedikleri oyunu sahaya yansıttıklarını kaydeden Üzülmez, "Zor bir amaç oldu. Çok fazla oyun kalitesinin yüksek olmadığı bir maç. Mücadele gücü bizim açımızdan önemli, böyle etkili bir takıma karşı oyunu tutmak kolay değil ama 45 dakika boyunca rakibin çok fazla pozisyona girdiğini hatırlamıyorum. Çünkü o mesafeyi iyi daralttık, yakın oynadık ve istediğimiz bir pozisyonda da Serdar'ın arkaya yaptığı bir koşudan kaynaklanan bir gol attık. İlk 45 dakika oyunsal anlamda iyi işler yaptık. İkinci yarı Aboubaklar'ın oyuna girmesiyle dengeler biraz bozuldu. Arkaya yaptığı koşularla hem bireysel anlamda hem de takımsal anlamda ateşlediğini söyleyebilirim. Kaybedebilirdik, kazanabilirdik de direkten dönen topları var ama Serdar'ın getirdiği Khalili'nin kaçırdığı bir pozisyon var onu atsaydık kazanabilirdik. Geçen seneyle takımı karşılaştırdığınız zaman istek ve mücadele anlamında sıkıntı yok ama kalite anlamında gelen arkadaşların… Bu takım daha iyi puanlar alabilirdi. Belki 4-5 puan daha yukarıda olabilirdik, son dakikalarda Ante'yi oyuna sokuyoruz. Alternatif anlamında sıkıntı yaşıyoruz. İlk 11'e baktığımızda geçen seneki takımdan olmayan sadece Vedat'ı gördük. Sadece mücadele yetmez, biraz da kaliteye ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

"BEŞİKTAŞ'I 90 DAKİKA TUTMAK KOLAY DEĞİL"

İkinci yarıda Geçlerbirliği'nin daha defansif bir oyun ortaya koymasını rakibin gücüne bağlayan Üzülmez, "Rakibin gücüyle ilgili. Ankara'ya gelmeyen 5 tane etkili oyuncusu var. Biraz da skoru koruma içgüdüsü. Yediğimiz golden sonra Beşiktaş'ın pozisyonu var. 1-1'den sonra 1-1 kabul etmeyen bir takım görüntüsü verdik. Uğur çıktı, Serdar çıktı, arkasından Landel bu oyuncular gol aramaya çıktığında arkasından kalemizde pozisyonlar olmaya başladı. Onun akabinde yediğimiz birkaç pozisyon var. Direkten dönen toplar var. Bunlar olacaktır. Beşiktaş'ı 90 dakika tutmak kolay değil. Bireysel anlamda çok kaliteli oyuncuları var. Birini durdursanız öbürü sahneye çıkıyor. Şenol hocamı severim ama Beşiktaş'a karşı 1 puana Gençlerbirliği tabii ki sevinir, kadro kalitesine baktığınızda arada dağlar kadar fark var. Anadolu takımında gelen futbolcular takıma katkı sağlamazsa bir de takımın içindeki iyi oyuncu hastalıktan dolayı oynayamıyor. Belki 60'ta çıkaracağım oyuncular var ama kulübeye bakıyorsunuz oyuna alacağım oyuncu olmadığı için 85 dakika Aydın oynadı. Alternatif anlamında sıkıntı yaşıyoruz. Bu anlamda bakınca tabi ki sevineceğiz 1 puana" ifadelerini kullandı.

Gençlerbirliği'nde her geçen gün daha iyi şeyler yapmayı hedeflediklerini kaydeden Üzülmez, "Gelen oyuncularla ilgili sıkıntım yok ama ben daha iyisini yapmak istiyorum. Şu andaki durum yeterliyse benim burada olmamın bir anlamı yok. Ben her zaman hedefleri üst düzey olan bir takım yaratmak istiyorum. Öbür arkadaşlar da gelsin çatır çatır mücadele etsin başımın üstünde yeri var. Ben isime bakmam, sahada yaptığına bakarım. Geçen seneki oyuncularımızın da hakkını yememek lazım. Bugün aslan gibi mücadele ettiler. Aydın benim için önemli bir oyuncu. Aydın gücü el verdiği sürece her şeyin en iyisini yapmaya çalışan bir oyuncudur" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.