Beşiktaş’ta "fener alaylı" bayram coşkusu

Beşiktaş’ta "fener alaylı" bayram coşkusu
Beşiktaş Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı her yıl geleneksel hale getirdiği "fener alayı" ile kutladı.

Beşiktaş Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı her yıl geleneksel hale getirdiği "fener alayı" ile kutladı.

Beşiktaş Belediyesi'nce 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda her yıl geleneksel olarak düzenlenen fener alayı yürüyüşü, belediye bando ekibinin Zafer Bayramı'na özel olarak hazırladığı marşlar ve etkinlikler ile kutlandı. Balmumcu Kavşağı'ndan başlayan yürüyüşte binlerce vatandaş, fener alayı ve Türk bayrakları ile birlikte Barbaros Meydanı'na yürüdü. Beşiktaş Belediyesi bando takımı da Zafer Bayramı için özel olarak hazırladıkları marşları ilk defa yürüyüşte seslendirdi. Yolun bir şeridi araçlara ayrılarak yapılan yürüyüşte vatandaşlar sloganlar attı. Barbaros Meydanı'nda son bulan fener alayına Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, siyasi parti temsilcileri, STK'lar da katıldı.

Başkan Hazinedar, yaşanan darbe girişiminin ardından Zafer Bayramı'nın daha da anlamlı bir hale geldiğini ifade etti. 30 Ağustos'un Türk tarihindeki önemine dikkat çeken Hazinedar, "Yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çok daha anlamlı hale gelen bir milli zaferi kutluyoruz. Bu topraklardaki varlığımızın en önemli ve tescil tarihidir 30 Ağustos. Hiç şüphesiz Mehmetçiğin, askerin de bayramı bu. Milli bir bayram, ulusumuzun bayramı. Askerimizin içine bir şekilde girerek o üniformaya layık olmadan millete rağmen bir kalkışma yapanlara da bir cevaptır bu kutlama. Biz hem Evlad-ı Fatihan hem de Atatürk'ün askerleriyiz. Biz tarihimizle kıvanç duyuyoruz, onur duyuyoruz. Milli ve manevi değerlerle, çağdaş değerlerin birlikte en güzel kutlandığı ve yaşandığı yerdir Beşiktaş. Beşiktaş'tan İstanbul'a, İstanbul'dan Türkiye'ye ulusumuzun bu bayramının en güzel yaşatıldığı yerden bayramlarını kutluyoruz" dedi.

Yürüyüşe katılan vatandaşlar da oldukça coşkulu anlar yaşadı. Yürüyüşe eşiyle birlikte katılan Bahri Can Çalıcıoğlu, "Çok önemli bir günü yaşıyoruz aslında. Gerek Malazgirt'ten Anadolu'ya Türklerin girişi, gerekse büyük Türk yurdunun yine Türklere ait olduğunu ispatladığımız Büyük Taarruz'un başladığı bir gündür. Çok mutluyuz" dedi.

Yürüyüşün son bulduğu Barbaros Meydanı'nda 30 Ağustos Zafer Bayramı için özel etkinlikler yapıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.