Beşiktaş’ta Gökyüzü, Uçurtmalarla Şenlendi

Beşiktaş’ta Gökyüzü, Uçurtmalarla Şenlendi
Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlendiği uçurtma şenliğinde rengarenk uçurtmaları gökyüzüne havalandıran çocuklar, okul stresini doyasıya eğlenerek attı.Beşiktaş Belediyesi tarafından Çilekli Spor Tesisle...

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlendiği uçurtma şenliğinde rengarenk uçurtmaları gökyüzüne havalandıran çocuklar, okul stresini doyasıya eğlenerek attı.

Beşiktaş Belediyesi tarafından Çilekli Spor Tesisleri’nde uçurtma şenliği düzenlendi. Etkinliğe katılan genç yaşlı yüzlerce kişi rengarenk uçurtmaları gökyüzüne havalandırdı. Uçurtmaları uçurtmakta zorlanan çocuklara aileleri yardım etti. Keyifli dakikalar yaşayan çocuklar etkinlik alanındaki diğer aktivitelerle gönüllerince eğlenerek karne sevinçlerini erkenden kutladılar.

Etkinlik alanına gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar karşılandığı bando takımına eşlik ederek davul çaldı. Etkinliğe katılan çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Hazinedar uçurtma uçurmayı da ihmal etmedi. Başkan Hazinedar, jonglör ve mini gösterisine de eşlik etti.

ÇOCUKLARDAN, UÇURTMA UÇURMANIN İNCELİKLERİ

Festivale katılan çocuklardan Eren Özdemir, uçurtma ve eğlenmek için geldiğini söyleyerek uçurtma uçurmanın inceliklerini anlattı. Özdemir, “Bir kişi uçurtmayı tutar ve sen de ipi tutarak koşarsın” diyerek havanın da uçurtma için uygun olduğunu dile getirdi.

Etkinliğe katılan bir diğer çocuk ise, “Tekniği şu, rüzgarlı bir havada uçurtmayı bir büyüğünüz tutacak, sonra bırakacak ve sizde koşacaksınız. Ondan sonra o kendi kendine uçurtma havada kalıyor bırakıyorsunuz uçuyor. Uçurtmaların hepsi birden havada iken birbirleri ile iletişim kuruyormuş gibi oluyor” dedi.

Sudanlı El Faki kardeşler ise, ailecek katıldıkları etkinlikte, uçurtmaların düzenli olması halinde uçabileceklerini ve havanın güzel olması gerektiğini belirterek, “Uçurtmalarımız uçacak ve göklerin birincisi olacak” dediler.

“GELECEK SENE İSTANBUL’UN ÇOCUKLARINI AĞIRLAYACAĞIZ”

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar 23 Nisan etkinliklerinin devamı niteliğinde bir şenlik organize ettiklerini belirterek, “23 Nisan’da çok yoğun bir yağmur yağdı o yüzden bunu ertelemiştik. Şimdi ise 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı hem yaza merhabayı hem de okullara vedayı hem de uçurtma şenliğini birlikte yapıyoruz. Binlerce çocuğumuz aileleri ile beraber çok mutlular bende çok mutluyum ve keyif alıyorum. Çok değişik etkinlikleri bir arada yapıyoruz. Gelecek sene burada sadece Beşiktaş’ın çocuklarını değil İstanbul’u burada ağırlayacağız ve çocuk festivali yapacağız. Bütün çocukları buraya davet edip İstanbul’un kalbinde Beşiktaş’ta çocuk festivali yapmak istiyoruz” diye konuştu.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ’NİN DÜZENLENDİĞİ UÇURTMA ŞENLİĞİNDE RENGARENK UÇURTMALARI GÖKYÜZÜNE HAVALANDIRAN ÇOCUKLAR, OKUL STRESİNİ DOYASIYA EĞLENEREK ATTI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.