Beşir Atalay Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Hakkında Kahramanmaraş’ta Konuştu

Beşir Atalay Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Hakkında Kahramanmaraş’ta Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak şunları söyledi: “AK Parti içerisinde bu konular büyük bir fedakarlık, dava ahlakı, kardeşlik ve dostluk hukuku içinde çözülür.”

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak şunları söyledi: “AK Parti içerisinde bu konular büyük bir fedakarlık, dava ahlakı, kardeşlik ve dostluk hukuku içinde çözülür.”  

  Atalay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve 15 milletvekili ile birlikte özel uçakla Kahramanmaraş’a geldi. TRT’de yayınlanacak Yedi Güzel İnsan dizisinin galasına katılmak için kente geldiklerini ifade eden Atalay, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

  Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Atalay, konuyla ilgili parti mekanizmalarının çalıştığını belirtti. Milletvekilleri arasında yapılan temayül ve istişarenin ardından konunun dün de genişletilmiş il başkanları toplantısında ele alındığını ifade eden Atalay, bu istişarelerin devam edeceğini kaydetti.

  Son olarak Başbakan Erdoğan’ın ve Cumhurbaşkanı Gül’ün kendi aralarında değerlendirme ve istişarede bulunacağını dile getiren Atalay, şöyle konuştu:

  “Biz de bütün bu kararları verirken istişare mekanizmaları iyi çalıştırılır. Dün genel başkanımızın da açıkladığı gibi önümüzdeki günlerde istişare devam edecektir. Bütün büyük kongre delegelerine de aynı şekilde sorulacak. Görüşleri soruluyor. Bunlar bittikten sonra da başbakanımızın ifade ettiği gibi önce cumhurbaşkanımızla değerlendirme yapacaklar. Tabi AK Parti içinde bu konular daha önce de olduğu gibi büyük bir fedakarlık duygusu içinde, büyük bir dava ahlakı içinde herkesin birbiriyle kardeşliği ve dostluğu içinde çözülür. Şu an her vesileyle ifade ediliyor. Tabi Cumhurbaşkanımızla Sayın Başbakanımızın görüşmeleri ve ikisinin kararı önemli. Ama bütün bu istişare mekanizmaları bittikten sonra da o görüşme yapılmış olacak. Tabi sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ülkemizin yetiştirdiği büyük değerler. Partimizin ve hükümetimizin bu güne gelmesinde ikisinin birbiri için yaptığı o fedakarlıklar önemlidir.”

  2002 seçimlerinin ardından yaşanan gelişmeleri de hatırlatan Atalay, şunları söyledi: “İlk seçimi düşünün 2002’de. Birisi genel başkan ama milletvekili değil, Abdullah Bey milletvekili ‘kardeşim hükümeti sen kuracaksın’ diyor ve o kuruyor. Sonra Başbakanımız Siirt’ten milletvekili oluyor. Abdullah Bey ‘şimdi artık sen yürüteceksin’ deyip ona teslim ediyor. Sonra cumhurbaşkanlığı seçimi geliyor bildiğiniz değerlendirmeler. Bizim burada işler böyle yürür. Dolayısıyla aynı nezaket içinde, aynı zarafet içinde bir sorun olmadan bu karar verilecektir. Benim değerlendirmem bu şekilde olacaktır. Çalışıyoruz yoğun şekilde. Hepimiz istişareler yapıyoruz partimizin içinde.”

  Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’ın birlikte vereceği kararın yeni Cumhurbaşkanını belirleyeceğini vurgulayan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama Türkiye şunu biliyor ki, cumhurbaşkanını AK Parti içindeki bu istişareler ve başbakanımız ve cumhurbaşkanımızın birlikte vereceği karar belirleyecek. İnşallah bu seçim gösterdi ki bu karar kimin için verilirse o cumhurbaşkanı olacak. Şu anda önemli olan budur bizim için. Böyle bir seçim sonrası önümüzde rahat bir tablo var. Biz de bu rahatlık içinde büyük bir hassasiyetle o kararımızı olgunlaştırmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız da başbakanımız da o makama en yakışacak iki isimdir. İkisi de çok yakışır. Zaten cumhurbaşkanımız orayı büyük bir doğrusu dirayetle ve çok başarılı şekilde yürüttü ve yürütüyor. O kararın ne safhada olacağını göreceğiz. Ama bizim partimizdeki bu mekanizmaların bütün değerlerimiz bundan sonraki yürüyecek çalışmalarda, süreçlerde yine işin içinde olacak. Biz sadece bir siyasi parti değil, bir büyük davayı yürütüyoruz.”

besir-atalay-kahramanmarasta.jpg

  "TARIM BAKANI YAĞMURDAN KORKAR MI?”

  Başbakan Yardımcısı Atalay, Bakanlar Eker ve İslam’ın havalimanına indikleri sırada başlayan yağmur hızını artırdı. VIP kapısına gelindiğinde Bakan Eker şemsiyesini açarak kendisiyle birlikte Başbakan Yardımcısı Atalay’ın üzerine tuttu. Bu sırada Atalay, “Hayır şemsiye açmayacaksın. Yağmurdan korkar mı Tarım Bakanı” diyerek Bakan Atalay’a takıldı.

  Bakanlar ve beraberindekileri tebessüm ettiren diyaloga Bakan Eker ise, “Korktuğumuzdan değil, korunduğumuzdan” diye karşılık verdi.

  Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Sıtkı Güvenç, Sevde Bayazıt Kaçar, Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan ve daire müdürleri ile çok sayıda partili tarafından karşılanan bakan ve beraberindeki heyet daha sonra MADO Evine geçerek onurlarına verilen yemeğe katıldı. Bakan Atalay, galasına katılmak üzere geldikleri Yedi Güzel İnsan dizisinde canlandırılan karakterlerden biri olan yazar Rasim Özdenören’e de yakından ilgi gösterdi. Özdenören ile kucaklaşan Atalay, yazarla kısa süre sohbet etti.

Başbakan Yardımcısı Atalay, Bakanlar Eker ve İslam ile birlikte beraberlerindeki heyet akşam Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek “Yedi Güzel Adam” dizisinin galasına katılacak. Geceyi kentte geçirecek olan heyet yarın kentten ayrılacak.

besir-atalay-kahramanmarasta-001.jpgbesir-atalay-kahramanmarasta-002.jpg

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.