Beü; Abdülkadir Geylani Araştırma Merkezini Kurdu

Beü; Abdülkadir Geylani Araştırma Merkezini Kurdu
BEÜ Bünyesinde Abdulkadir Geylani Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu.Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde Abdulkadir Geylani Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulması...

BEÜ Bünyesinde Abdulkadir Geylani Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu.

Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde Abdulkadir Geylani Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulması hakkındaki teklif YÖK tarafından kabul edildi. Merkez, Abdulkadir Geylani başta olmak üzere tüm tasavvufî şahsiyetler hakkında araştırma çalışmaları yürütecek.

Tasavvuf bilginlerinin kültür, sanat, inanç ve düşünce tarihi içerisindeki yerlerini, bilgi ve belgelere dayalı olarak araştırıp tespit etmek; hayatlarını, eserlerini, tasavvuf ve sanat telakkilerini ortaya koymak üzere çalışmalar gerçekleştirmek Merkezin amaçları arasında yer alıyor.

Elde edilen bilgiler Merkez tarafından yayımlanacak ve araştırmacıların ilgisine sunulacak. Merkez ayrıca konferans, panel ve sempozyumlar düzenleyerek elde ettiği araştırma sonuçlarını geniş kitleler ile de paylaşacak.

Faaliyet alanlarına da yer verilen yönetmeliğe göre Merkez, Abdulkadir Geylani’nin ve onun yetiştirdiği kişilerin, Anadolu içinde ve dışında yetişen diğer mutasavvıfların yazma, basma eserlerini ortaya çıkaracak, çeviri yazılarını yapacak, dijital ortama aktaracak, arşivleyecek, Türkçeye çevirerek yayımlayacak, içerik analizleri yaparak, elektronik ortamda Türkçe ve diğer dillerde özetlerini yayımlayacak ve uygun yörelerde alan araştırmaları yapacak.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Merkez hakkında yaptığı açıklamada, “Merkezimizin temel amacı her biri bizlere önemli kültürel miraslar bırakan tasavvuf bilginlerimiz hakkında araştırmalar yapmaktır. Abdulkadir Geylani gönül dünyamızda derin izler bırakan en önemli şahsiyetlerden biridir. Bu amaçla Merkezimizde Abdulkadir Geylani adına yaraşır bir kütüphane de oluşturacağız. Kütüphanemizde tasavvuf bilginlerinin eserlerine yer vereceğiz. Merkezimizin başarılı çalışmalar gerçekleştirmesini ve Üniversitemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.