Beü Çocuk Üniversitesi Ve Genç Akademi Yaz Dönemi Kayıtları Başladı

Beü Çocuk Üniversitesi Ve Genç Akademi Yaz Dönemi Kayıtları Başladı
Bülent Ecevit Üniversitesi, “Çocuk Üniversitesi” ve “Genç Akademi” ile çocukları ve gençleri renkli bir akademik dünyaya davet ediyor. Farklı modüllerden oluşan programlar, gençlerin meslekleri yakınd...

Bülent Ecevit Üniversitesi, “Çocuk Üniversitesi” ve “Genç Akademi” ile çocukları ve gençleri renkli bir akademik dünyaya davet ediyor. Farklı modüllerden oluşan programlar, gençlerin meslekleri yakından tanımalarını, ilgi alanlarına göre bilgi ve deneyim kazandırmalarını ve yaz tatillerini farklı bir etkinlikte verimli değerlendirmelerini hedefliyor.

Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BEÜSEM), “Genç Akademi’yi ve “Çocuk Üniversitesi”ni Zonguldaklıların hizmetine açtı. BEÜSEM Müdürü Doç. Dr. Kadir Demir, her dönemde katılımcıların eğitim programından sadece birine katılabileceğini belirterek, 2015 Yılı Yaz Dönemi kapsamında açılacak programlar hakkında bilgileri paylaştı. Doç. Dr. Demir, Çocuk Üniversitesi’nin 15-19 Haziran 2015 tarihleri arasında, Genç Akademi’nin ise 22-26 Haziran 2015 tarihleri arasında olacağını bildirdi.

Çocuk Üniversitesi Atomun Merkezine Seyahat, Bilgisayar Programlıyorum, Kimya Dedektifleri, Matematik Ormanı, Robot Yapıyorum, Sunucu Oluyorum, Yaratıcı Drama; Genç Akademide ise Atomun Gizemli Dünyası, Bilgisayar ile Mühendisliğe İlk Adım, Canlı Matematik, Diksiyon ve Etkili Konuşma, Kimyanın Sihri, Robotlar ile Mühendisliğe İlk Adım, Yaratıcı Drama ve Yaratıcı Düşünme modüllerinden oluşuyor.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, çocuklar ve gençler için hazırlanan programlar hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Sürekli Eğitim Merkezimiz aracılığı ile sürdürdüğümüz ve toplumun birçok kesimine hitap eden eğitim hizmetlerinden biri de Çocuk Üniversitesi ve Genç Akademi programlarımız. Bilindiği gibi bu programları ilk olarak 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılının ara tatilinde yoğun bir katılımla gerçekleştirdik. Özellikle programların ardından aldığımız geri bildirimler bizleri çok mutlu etti ve heyecanlandırdı. Yaz döneminde zengin içeriği ile hazırlanan modüllerle çocuklarımızı ve gençlerimizi Bülent Ecevit Üniversitesi ailesine katılmaya davet ediyoruz. 15-22 Haziran tarihleri arasında Çocuk Üniversitesi, 22-26 Haziran tarihleri arasında Genç Akademi programlarını gerçekleştireceğiz. Sadece Zonguldak değil ülkemizin büyük şehirlerinde yaşayan aileler programlar hakkında bilgi almak için Üniversitemize ulaşıyorlar. Bu da bizleri son derece mutlu ediyor. Büyük bir heyecanla çocuklarımızı ve gençlerimizi Üniversitemize bekliyoruz. Bir haftalık bu programlar onları üniversiteli yaparken bir yandan da gelecekleri için doğru karar verebilmeleri konusunda da destek olacak; buna inanıyoruz.”

Programla ilgili ayrıntılı bilgiye http://semgenc.beun.edu.tr (Genç Akademi), http://semcocuk.beun.edu.tr (Çocuk Üniversitesi) adresli web sayfalarından ulaşılabiliyor. Programların kayıtları 22 Mayıs tarihinde başladı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.