Beylikdüzü’nde Aşure Kazanları Kaynadı

Beylikdüzü’nde Aşure Kazanları Kaynadı
Beylikdüzü Belediyesi, Muharrem Ayı’nın başlamasıyla birlikte Beylikdüzü’nde kazan kazan aşure kaynatıyor. Belirlenen noktalarda ay boyunca dağıtılacak aşurenin ilk kepçesini Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu vatandaşlara ikram etti. Cuma namazı

- Beylikdüzü Belediyesi, Muharrem Ayı’nın başlamasıyla birlikte Beylikdüzü’nde kazan kazan aşure kaynatıyor. Belirlenen noktalarda ay boyunca dağıtılacak aşurenin ilk kepçesini Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu vatandaşlara ikram etti. Cuma namazı sonrası uzun kuyruklar oluşan Fatih Sultan Mehmet Camii’nde, İmamoğlu kazandaki aşureye “bereket olsun” ifadeleriyle nar dökerek servise başladı.

Muharrem Ayı boyunca Beylikdüzü Belediyesi yaklaşık 30 bin vatandaşa aşure dağıtacak. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, Cuma namazı sonrasında Fatih Sultan Mehmet Camii avlusunda koca kazanlardaki aşureyi, vatandaşlara kendi elleri ile tek tek ikram etti. Yoğun bir ilginin olduğu ve uzun kuyrukların oluştuğu aşure sırasında, halk hem ayın maneviyatını temsil eden aşureyi tattı hem de Başkan İmamoğlu ile sohbet etti. Aşure dağıtımında belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri de yer aldı.

“AŞURE GÜNÜNÜN AYRI BİR YERİ VAR”

Muharrem Ayı’nın diğer aylar arasında ayrı bir yeri olduğu gibi, aşure gününün de diğer günler içinde bereketli bir yeri olduğunu belirten Başkan Ekrem İmamoğlu; “Emeği geçen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Biz aşure dağıtımını gönülden yapıyoruz. Afiyet olsun. Bereket olsun” diye konuştu. Beylikdüzü halkı ise başkanın bizzat gerçekleştirmiş olduğu ikramlar için kendisine teşekkür etti.

AŞURE DAĞITIMI SÜRECEK

Beylikdüzü Belediye Başkanı İmamoğlu’nun “Beylikdüzü’nün bereketi” dediği aşure servisi, ilçede belirlenen noktalarında ve belirli tarihlerde devam edecek. Bu noktalar arasında ise Fatih Sultan Mehmet Camii, Yakuplu Merkez, Yaşar Cimilli İhlas 2’nci Kısım, Marmara Mahallesi, Hz. Ali Camii, Kavaklı Yeni Camii, Beylik Pazarı, Adnan Kahveci Kapalı Pazar, Yakuplu Perşembe Pazarı, Gürpınar Merkez Camii, Sacit Ateş Camii, Bilal Habeşi Camii, Abdülvahap Yedikardeşler Camii, Kavaklı Pazar Pazarı yer alıyor.

BEYLİKDÜZÜ’NDE AŞURE KAZANLARI KAYNADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.