Beyoğu’nda Mühimmat Ele Geçirildi

Beyoğu’nda Mühimmat Ele Geçirildi
Beyoğu’nda iki adrese yapılan operasyonda 136 molotofkokteyli, 12 fitil ateşlemeli, parça tesirli ve boru tipi el yapımı bomba ile bir miktar bomba yapımında kullanılan kimyasal maddeler ele geçirildi...

Beyoğu’nda iki adrese yapılan operasyonda 136 molotofkokteyli, 12 fitil ateşlemeli, parça tesirli ve boru tipi el yapımı bomba ile bir miktar bomba yapımında kullanılan kimyasal maddeler ele geçirildi. Ele geçirilen mühimmatın 15 Şubat’ta düzenlenen eylemlerde kullanılmak istendiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Güvenlik Büro Amirliği ekipleri, 15 Şubat 2015 tarihinde Hacı Ahmet Mahallesi’nde öncede belirlenen 2 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Savcılıktan alınan arama kararı sonrası yapılan operasyonda 136 molotofkokteyli, 12 fitil ateşlemeli, parça tesirli ve boru tipi el yapımı bomba ile bir miktar bomba yapımında kullanılan kimyasal madde ele geçirdi.

Ele geçirilen malzemeler, üzerinde tespit edilen parmak izlerinin kimlere ait olduğunun belirlenmesi için kriminal laboratuvarına gönderildi.

15 Şubat tarihinde ele geçirilen ve Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’ne (YDG-H) ait olduğu iddia edilen mühimmatların aynı gün Abdullah Öcalan’ın yakalanma yıldönümünde eylemlerde kullanılmak istendiği ileri sürüldü.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.