Beyşehir Gölü Sahilinin Çehresi Değişecek

Beyşehir Gölü Sahilinin Çehresi Değişecek
Türkiye’nin en büyük tatlı su gölünün kıyı kesimlerinin çehresi değişecek. Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü sahilinde DSİ 4.Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı planlanan tahkimat çalışmaları başladı.

- Türkiye’nin en büyük tatlı su gölünün kıyı kesimlerinin çehresi değişecek. Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü sahilinde DSİ 4.Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı planlanan tahkimat çalışmaları başladı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada, DSİ 4.Bölge Müdürlüğü tarafından kıyı tahkimat projesinin ihaleye çıkarılmasının ardından ihaleyi üstlenen firma tarafından çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. Çalışmalara göle sahili olan İçerişehir Mahallesi kıyısından başlandığını vurgulayan Özaltun, ihale takvimine göre 500 günlük çalışma süresinde işin tamamlanmasının hedeflendiğini belirterek, "Çalışmalar üniversite yol ayrımına kadar sürecek. Beyşehir Gölü kıyı iyileştirmesi projesi tamamlandığında, yıl içerisindeki su seviye değişimleri ve dalga etkisiyle oluşabilecek kıyı erozyonu önlenecek. Mevcut tahkimat çalışmaları ile plajlarda da tahribat önlenmiş olacak. Beyşehir'in cazibe merkezi olma yolunda önemli bir kilometre taşı olacak olan çalışmada 8 kilometrelik kıyı kesiminde doğal taş tahkimatı yapılacak. Bunun yanında kauçuk yürüyüş ve bisiklet yollarının da yapılması planlandı. Proje, ilçemize büyük değer katacak. Çalışmalar tamamlandığında Beyşehir Gölü kıyı sahil şeridi daha düzenli hale gelecek. Bu projenin bölgemize kazandırılmasında emeği geçen başta başbakanımız olmak üzere Orman ve Su İşleri Bakanımıza, AK Parti Konya Milletvekillerimiz Mustafa Akış ve Gülay Samancı’nın yanı sıra tüm Konya milletvekillerimize, DSİ 4.Bölge Müdürümüze ve AK Parti İlçe Teşkilatımıza tüm hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

BEYŞEHİR GÖLÜ SAHİLİNİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.