Beyşehir’de Bayram Öncesi Denetimler Artırıldı

Beyşehir’de Bayram Öncesi Denetimler Artırıldı
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Beyşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların huzur ve güven içinde alışveriş yapabilmeleri için denetimlerini artırdı.

- Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Beyşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların huzur ve güven içinde alışveriş yapabilmeleri için denetimlerini artırdı.

Denetimlerde ortak hareket eden ekipler, tatlı imalathaneleri başta olmak üzere gıda satışı yapan işletmelerde genel temizlik, sağlık kurallarına uygunluk ve üretim alanları kontrolü, personellerin iş elbiselerinin uygunluğu, üretim alanlarının hijyeni, kullanılan malzemenin kalitesi, gramaj ve etiket yönünden uygunlukları ile ayrıca gıdaların son kullanma tarihlerini ve saklama koşullarının uygunluğu yönünden kontrol etti. Ekipler yaptığı denetimlerde, eksik görülen noktaların düzeltilmesi için işletmelere gereken uyarılarda bulunarak ek süre verdi.

Beyşehir halkının sağlıklı gıda tüketebilmesi için yapılan denetimlerin arttırıldığını kaydeden Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, “Halkımızın sağlığı ve güvenli alışveriş yapabilmeleri her şeyden önemli. Özellikle bayram öncesinde ekiplerimizin gerçekleştirdiği denetimlerdeki amacımız halkımızın kaliteli sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamaktır. Bayram sofralarına gelen özellikle tatlı ve diğer gıda ürünlerinin hijyenik ortamlarda üretilmesi ve satılması için ekiplerimiz hassasiyetle çalışmalarına devam ediyor. Halkımızın sağlığını tehlikeye atacak hiçbir üretime izin vermiyoruz” dedi.

Kurban Bayramı süresince Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı nöbetçi ekiplerin görev yapacağını ifade eden Başkan Özaltun, şikayeti veya talebi olan vatandaşların 512 38 66 numaralı telefondan Zabıta Müdürlüğü’ne ulaşabileceklerini belirtti.

BEYŞEHİR’DE BAYRAM ÖNCESİ DENETİMLER ARTIRILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.