Beyşehir’de Mahalle Meclisi Toplantıları Sürüyor

Beyşehir’de Mahalle Meclisi Toplantıları Sürüyor
Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Mahalle Meclisi Toplantıları kapsamında Yenidoğan Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

- Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Mahalle Meclisi Toplantıları kapsamında Yenidoğan Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Yenidoğan Mahallesi’nde gerçekleştirilen Mahalle Meclisi Toplantısı’na Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Göksu, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı. Yenidoğan Mahallesi’nde hafta içerisinde yaşanan mantar zehirlenmelerinden dolayı hayatını kaybedenler için Allah’tan rahmet, ailelerine ve Yenidoğanlılara başsağlığı dileyen Başkan Özaltun, mantar zehirlenmelerinden dolayı çeşitli hastanelerde tedavi gören vatandaşlara da acil şifa dileğinde bulundu.

Mantar zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyaran Özaltun, “Bu konuda lütfen daha dikkatli olalım. Bir süre araziden toplanan mantarların yenmemesi konusunda herkese ulaşalım, zira siz sevdiklerimizin daha fazla zarar görmesini istemiyoruz” dedi.

Yenidoğan halkının yoğun ilgi gösterdiği programda mahalle sakinlerinin sorunlarını tek tek dinleyen Başkan Özaltun, gelen talepler doğrultusunda ilgili birim müdürlerine Yenidoğan Mahallesi’ndeki sorunların en kısa sürede çözülmesi konusunda talimat verdi.

Başkan Özaltun konuşmasında mahallede yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili şunlara yer verdi:

“Yenidoğan’a yakışmayan tehlike arz eden birçok metruk bina vardı, ilk metruk bina yıkımına Yenidoğan’dan başlayarak 20 binanın yıkımını gerçekleştirdik ama yıkılması gereken yaklaşık 10 tane daha metruk bina var. En kısa süre içerisinde tehlike ve görüntü kirliliği arz eden bu binaları da yıkacağız. Yenidoğan şenliğinin yapıldığı alanda önümüzdeki şenliğe kadar çeşitli iyileştirmeler yapacağız, içerisine kamelyalar, banklar yerleştirerek sizlerin hizmetine sunacağız. Biliyorsunuz yaşlı ve bakıma muhtaç olan vatandaşlarımız için evde bakım hizmetini başlattık. Evde bakım hizmetleri birimimizde görevli iki bayan ve iki erkekten oluşan toplam dört personel ile bu hizmeti veriyoruz. Belirli periyotlarda ekibimiz mahalle muhtarı veya azasıyla birlikte bakıma muhtaç vatandaşlarımızın evlerine giderek hem kişisel hem de evlerinin bakım ve temizliklerini yapıyor. Yenidoğan ve diğer mahallerimizde kilitli taş çalışmalarımız hızla devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı bölge müdürlüğü Beyşehir’e kuruluyor. Asfalt plenti de kurulduktan sonra kilitli taş olan yerlere kilitli taş diğer yerlere de sıcak asfalt yaparak Yenidoğan’ı Konya’ya ve Beyşehir’e yakışır bir mahalle haline getireceğiz. Önceki belediye başkanlarımızdan Allah razı olsun kısıtlı imkanlarla hizmet etmeye çalıştılar ama şükürler olsun ki, yeni Büyükşehir Yasasıyla Konya Büyükşehir Belediyesi ve Beyşehir Belediyesi el ele Beyşehir’in tüm mahallerine hizmet götürüyor. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alması için okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesi için de yoğun çaba sarf ediyoruz. Yenidoğan Mahallemizdeki okullarda da bu kapsamda çalışmalarımız devam edecek. İçme suyunun verildiği aspes boruların değiştirilmesi konusunda Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek en geç 2 yıl içerisinde aspes boruların değiştirilmesi, su tesisatının yenilenmesi konusunda bir söz vermişti; dolayısıyla Beyşehir merkezde Yenidoğan’da ve diğer mahallerimizde 2 yıl içerisinde bu hizmete kavuşacak. Doğanbey ve Üzümlü Mahalleleri’nden sonra Yenidoğan Mahallesi’ne de ödeme noktası kuruyoruz. Bundan sonra emlak vergisi ve diğer ödemelerinizi Beyşehir’e yorulmadan buradan yapabileceksiniz. Beyşehir tüm mahalleleriyle altın bir ekiple altın bir 5 yıla hazırlanıyor. Bizim için yaptığınız dualar ve destekleriniz için çok teşekkür ediyorum, hepinizden Allah razı olsun; bunan sonraki süreçte de bizden dualarınızı eksik etmeyin.”

Başkan Özaltun, Yenidoğan Mahalle sakinlerinin kendilerine göstermiş olduğu ilgi ve desteğe de teşekkür ederek, çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

BEYŞEHİR’DE MAHALLE MECLİSİ TOPLANTILARI SÜRÜYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.