Bilardoda Dünya Üçüncülüğü Geldi

Bilardoda Dünya Üçüncülüğü Geldi
Almanya’nın Viersen kentinde 26 Şubat-1 Mart tarihleri arasında 29.’su düzenlenen Milli Takımlar Üç Bant Bilardo Dünya Şampiyonası’nda Tayfun Taşdemir ve Adnan Yüksel’den oluşan Bilardo Türk Milli Tak...

Almanya’nın Viersen kentinde 26 Şubat-1 Mart tarihleri arasında 29.’su düzenlenen Milli Takımlar Üç Bant Bilardo Dünya Şampiyonası’nda Tayfun Taşdemir ve Adnan Yüksel’den oluşan Bilardo Türk Milli Takımı dünya üçüncülüğünü elde etti.

20 ülkeden 23 takımın katılmasıyla düzenlenen şampiyonada Bilardo Türk Milli Takımı grup maçlarında Kolombiya ve Çek Cumhuriyeti ile aynı grupta yer aldı ve iki galibiyetle adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek final karşılaşmasında Martin Horn ve Christian Rudolp’den oluşan Almanya Milli Takımı ile çok çekişmeli bir müsabakanın ardından ay-yıldızlılar uzatmalardaki üstünlüğüyle yarı finale yükselmeyi başardı.

Yarı finalde Eddy Merckx ve Frederic Caudron’dan oluşan son dünya şampiyonu Belçika ile eşleşen milliler, birer galibiyetle uzatmalara giden maçta Belçika’ya yenilerek turnuvayı üçüncü olarak tamamladı.

29.’su düzenlenen Bilardo Dünya Şampiyonası’nın final karşılaşması yarı finalde rakibi Hollanda’yı yenmeyi başaran Kore Milli Takımı’yla Belçika arasında oynandı. Büyük çekişme içinde geçen final maçında Belçika, birer galibiyetle uzatmalara giden karşılaşmada güçlü rakibi Kore’yi yenerek geçen yıl olduğu gibi dünya şampiyonu olmayı başardı.

Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, “Bilindiği gibi Türkiye Milli Takımlar Dünya Şampiyonası’nda Semih Saygıner ve Tayfun Taşdemir ikilisiyle 2003 ve 2004 yıllarında, Murat Naci Çoklu ve Adnan Yüksel ile 2010 yılında, Tayfun Taşdemir ve Lütfi Çenet’ten oluşan milli takımımız ise 2011 yılında dünya şampiyonu olarak turnuvayı tamamlamışlardı. 26 Şubat 2015 tarihinde oynanan Milli Takımlar Üç Bant Bilardo Şampiyonası’nda 3.’lük elde eden sporcularımızı yürekten kutluyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.