Bilecik Polisinden Motosiklet Sürücülerine Kask Uyarısı

Bilecik Polisinden Motosiklet Sürücülerine Kask Uyarısı
Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, kask takmaları konusunda motosiklet sürücülerini uyardı.

- Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, kask takmaları konusunda motosiklet sürücülerini uyardı.

Yapılan açıklamada, motosiklet sürücülerin kask takmalarının ne kadar önemli olduğu ve aynı zamanda kanuni zorunluluk olduğu belirtildi. Bilecik’de meydana gelen yaralamalı ve ölümlü motosiklet kazalarında hiçbir önlem almadan trafiğe çıkan sürücülerin önemli rol oynadığına dikkat çeken yetkililer, yapılan denetimlerin trafikte alınan tedbirlerden biri olduğunu söyleyerek kask takmanın ölüm ve yaralanmaları önleyeceği açıklamasında bulunuldu. Motosiklet kazaları nedeniyle her yıl onlarca insanın yaşamını yitirdiğini ya da yaralandığını, ölümle sonuçlanan motosiklet kazalarında sürücülerinin genelde kask kullanmadıklarını belirten trafik ekipleri, sürücülerin mutlaka kask kullanması gerektiğine işaret etti.

ELEKTRİKLİ BİSİKLET SÜRÜCÜLERİ DE KASK TAKACAK

Benzinli motosikletlerin yanı sıra özellikle elektrikli bisikletler ile sürücülerinin de aynı kurallara tabi olduğu ve yapılan yönetmelik değişikliği ile elektrikli bisiklet sürücülerinin de koruma başlığı (kask) takma zorunluluğu getirilmesinden dolayı, sürücülere yönelik olarak, koruyucu başlık (kask) takmanın kanuni bir zorunluluk olması yanında hayati bir önem taşıdığı ifade edildi. Yapılan açıklama da şu konulara yer verildi;

KASK, MOTOSİKLETİN OLMAZSA OLMAZIDIR

“Motosikletler, ülkemizdeki trafik kazalarında yaralanmalara bağlı ölüm nedenlerinin ilk sırasında yer alıyor. Araba kazalarında yaralanma oranı yüzde 20 iken, motosiklet kazalarında bu oran yüzde 80’ in üzerindedir. Motosiklet sürücüleri trafik kazalarında araç içinde olanlara oranla 16 kat daha fazla ölüm ve yaralanma riskine sahiptir. Kask, sürüş esnasında vizör sayesinde yüze toz, böcek gibi maddelerin kaçmasını önleyen en önemlisi, kaza anında sürücü ve yolcunun kafasını yaralanmalara karşı koruyan en önemli güvenlik ekipmanıdır. İstatistikler incelendiğinde ölümle sonuçlanan motosiklet kazalarının çoğunun kask takmayan sürücüler tarafından yapıldığı tespit edilmiştir. Kask direk olarak kafaya, kafadaki yumuşak dokulara ve kafatası kemiklerine gelen travmaları engeller. Kask takmak motorcuların sorumluluk sahibi kimseler olduğunu gösterir. Motosiklette olmazsa olmaz en önemli unsur motosiklet kaskıdır. Standart koruyucu kasklar ağır kafa yaralanmalarından ve ölümcül sonuçlardan yüzde 80 korur. Hava karardıktan sonra motosiklet kullanımı için sürücüler daha dikkatli olmalı. Belirleyici özelliklerde kıyafet giymeli. Aynalar daima kontrol edilmeli. Vatandaşlarımızın sürücü belgeleri ve kaskları olmak ve güvenlik tedbirlerini almak kaydıyla motosikletlerini kullanabilirler. Bu zevkten mahrum kalmasınlar. Kasksız motosiklet kullanan bir sürücünün vücudu sigortasıdır. Bu yüzden tüm motosiklet kullanan vatandaşlarımızın kasklarını takmalarını istiyoruz.

Bilecik’de trafik kurallarına uymayan, kask takmayan ve ehliyetsiz motosiklet kullananlara polis izin vermiyor. Motosiklet denetimi yapan polis, cezai işlem uyguluyor. Bilecik’in birçok noktasında gerçekleştirilen denetimlerde sürücülerin evrak kontrollerinin yanı sıra, motosiklet kullanımında kask kullanıp kullanmadığına da dikkat ediliyor. Kask takmayıp kurala uymayan sürücülere Kara yolları Trafik Kanunu uyarınca 85 lira idari para cezası uygulanıyor."

DENETİMLER SIKLAŞACAK

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri ayrıca, bundan sonraki süreçte de motosikletlere yönelik denetimlerin sıklaştırılarak sürdürüleceğini ve trafik denetimlerinde tespit edilen kural ihlali ve eksikler ile ilgili olarak gerekli hukuki yaptırımlar uygulanacağını bildirdi.

BİLECİK POLİSİNDEN MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNE KASK UYARISI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.