Bilecik’te Berat Kandili Coşkuyla Kutlandı

Bilecik’te Berat Kandili Coşkuyla Kutlandı
Berat Kandili Bilecik’in tüm camilerinde büyük katılımla coşkuyla kutlanırken, camilere akın edenler okunan Kur’an-ı Kerim, dualar ve niyazlarla kandili idrak ettiler.Ramazan ayının habercisi olarak k...

Berat Kandili Bilecik’in tüm camilerinde büyük katılımla coşkuyla kutlanırken, camilere akın edenler okunan Kur’an-ı Kerim, dualar ve niyazlarla kandili idrak ettiler.

Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Berat Kandili akşamında vatandaşlar camilere akın etti. Bilecik merkez Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan Osmangazi Camii’ne akşamın erken saatlerinden itibaren kandil programına gelen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Berat Kandilini ibadetle geçirmek isteyen çok sayıda vatandaş Bilecik’te bir çok camide saf tuttu. Berat Kandili için özel program düzenlenen Osmangazi Camii’ni dolduran kadın-erkek, genç-yaşlı çok sayıda kişi namaz kılıp, dua ederek kandilin ecrini Allah’tan istedi. Vatandaşlar, okunan Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerle kandilin manevi atmosferini yaşadı. Camiye gelenler içeride yer bulamayınca dışarıda namaz kılmak zorunda kaldı.

Osmangazi Camii’de Berat kandili programına katılan Müftü Necati Akkuş, kutlu bir akşam yaşadıklarını belirterek, "Berat Kandili, içlerinde Allah’a kulluk görevini yerine getirmede kusur ve yanlışının olduğunu hissedenlerin Yüce Allah’a yönelerek, Onun rahmet, şefkat ve mağfiretine sığınabilecekleri, karardığını düşündükleri gönüllerini tövbe ve istiğfarla arındırabilecekleri çok özel bir gecedir diye gecenin mana ve ehemmiyetini bilmeliyiz" dedi.

Yapılan duaların ve kılınan yatsı namazının ardından cemaate dökülen gül suyunun ardından kandil simidi, bulgur pilavı ve ayran ikram edildi.

BİLECİK 7 FOTOĞRAF

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.