Bilecik'te Hastalara Ağız Ve Diş Sağlığı Eğitimi

Bilecikte Hastalara Ağız Ve Diş Sağlığı Eğitimi
Bilecik'te ruhsal bozukluğu bulunan hastaların güçlendirilmesi ve toplumla bütünleşmesi için çalışmaların yürütüldüğü Bilecik Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde (TRSM) tedavi gören hastalara “Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi” verildi.

- Bilecik'te ruhsal bozukluğu bulunan hastaların güçlendirilmesi ve toplumla bütünleşmesi için çalışmaların yürütüldüğü Bilecik Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde (TRSM) tedavi gören hastalara “Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi” verildi.

Hastalara Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi Dr. Ünal Metin ve A. Alperen Tartar tarafından sinevizyon gösterimi ile ağız hijyeni, diş fırçalama tekniği, protez dişlerin bakımıyla ilgili doğru beslenme, doğru fırçalama ve ağız ve diş sağlığının kronik hastalıklara etkisi konulu eğitim verildi. Eğitim sonunda tedavi gereksinimi olan hastalar, Bilecik Ağız Diş Sağlığı Merkezi'ne yönlendirildi.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uzman Dr. Hülya Turgut, hastaların aile ortamında kazanamadığı ağız hijyenini verilen eğitimlerle sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Diş eğitimi ve taramalarının amacına ulaşması için hastaların ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçli olması ve diş bakımlarını doğru yapmalarıyla mümkün olacağını söyledi.

BİLECİK'TE HASTALARA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİMİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.