Bilecik’te İran Karpuzu Kilosu 3 Liradan Tezgaha Çıktı

Bilecik’te İran Karpuzu Kilosu 3 Liradan Tezgaha Çıktı
BİLECİK (İHA) – Bilecik’te İran karpuzu kilosu 3 liradan tezgahlara görücüye çıktı.Yaz mevsiminin vazgeçilmezlerinden olan karpuz, Mart ayı itibariyle satışa sunulmaya başlandı. İran’dan getirilen ve...

BİLECİK (İHA) – Bilecik’te İran karpuzu kilosu 3 liradan tezgahlara görücüye çıktı.

Yaz mevsiminin vazgeçilmezlerinden olan karpuz, Mart ayı itibariyle satışa sunulmaya başlandı. İran’dan getirilen ve her yıl yerli karpuzdan önce piyasaya çıkan İran karpuzu, Bilecik’te manavlarda ve semt pazarlarında kilosu 3 TL’den satışa sunuldu. Karpuza şimdilik istenen rağbetin olmadığı gözlenirken, vatandaş fiyatların düşmesi için havaların iyice ısınmasını bekliyor.

Bilecik’te manavcılar yapan Kemal Kartaloğlu, İran’da yetişen karpuzun bu ay itibari ile kilosu 3 TL’den satışa sunduklarını belirterek, “Bilindiği üzere iklim koşullarından kaynaklanan nedenlerle dünyada en erken karpuz İran’da yetişiyor. Bu sebeple karpuzlar bize İran’dan geliyor. Karpuzu daha çok halk arasında “Aş erme” diye bilinen olaydan dolayı hamile kadınların tercih ediyor. Bu nedenden dolayı şuan için tezgahlarda az sayıda bulunduruyoruz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.