Bilgi Evlerinin Teog Başarısı

Bilgi Evlerinin Teog Başarısı
Mamak Belediyesi bilgi evlerinde eğitim alan 8. sınıf öğrencilerinden 561 öğrenci, TEOG puanına göre hedefledikleri liselere yerleşti.

- Mamak Belediyesi bilgi evlerinde eğitim alan 8. sınıf öğrencilerinden 561 öğrenci, TEOG puanına göre hedefledikleri liselere yerleşti.

Geçtiğimiz aylarda yapılan ve yüz binlerce öğrencinin kaderini belirleyen Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonuçları açıklandı. Mamak Belediyesi bilgi evlerinde eğitim alan 8. sınıf öğrencilerinden 561 öğrenci TEOG puanına göre hedefledikleri liselere yerleşti. Yeni sınav sisteminin bir takım değişiklikleri de beraberinde getirdiğini söyleyen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Mamaklı çocukların eğitimi bizim için son derece önemli. Bu nedenle Bilgi Evlerine her türlü desteği vererek Mamaklı çocuklarımızın, öğrencilerimizin eğitimlerine katkıda bulunuyoruz. Sayısı her geçen gün artan bilgi evlerimizden binlerce öğrenci doğrudan ya da dolaylı yollardan faydalanıyor. Öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

BAŞARI HER GEÇEN YIL ARTIYOR

TEOG puanına göre Mamaklı öğrencilerin tercih önceliği Anadolu Meslek Liseleri oldu. 561 bilgi evi öğrencisinin 281’i çeşitli Anadolu Meslek Liselerine yerleşirken, 214’ü de Anadolu Liselerine yerleşti. Geçtiğimiz yıl Fen Liselerine 2 öğrenci gönderen bilgi evleri bu yıl 6 öğrencisini Ankara’da bulunan çeşitli Fen Liselerine yerleştirdi. Ayrıca 59 öğrenci Anadolu İmam Hatip Lisesini tercih ederken 1 öğrenci de Anadolu Sosyal Bilimler Lisesini tercih etti.

BİLGİ EVLERİNİN TEOG BAŞARISI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.