Bilgi İşlem Dairesi, Adres Ve Numarataj Yetkisini Aldı

Bilgi İşlem Dairesi, Adres Ve Numarataj Yetkisini Aldı
Manisa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Coğrafi Bilgi Sistemleri Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı kararla, Adres ve Numarataj yetkisini aldı.

- Manisa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Coğrafi Bilgi Sistemleri Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı kararla, Adres ve Numarataj yetkisini aldı.

Büyükşehir Belediye Meclisinin Kent Rehberi ile ilgili Adres ve Numarataj yetkisini Bilgi İşlem Daire Başkanlığına bağlı Coğrafi Bilgi Sistemleri müdürlüğüne vermesinden sonra hızla çalışmalara başlandı. Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş çalışmaları yerinde inceledi. Memiş, “ Büyükşehir Belediye Meclisimizin Adres ve Numarataj yetkisini Coğrafi Bilgi Sistemleri Müdürlüğümüze vermesinden sonra hızlı bir şekilde çalışmalara başladık. Görevli personelimizin çalışmalarını daha iyi ve verimli bir şekilde yürütebilmeleri için de yeni bir yer tahsisi yaptık. Manisa Merkezde daha önce yapmış olduğumuz İnternet sitemizdeki Kent Rehberine ilçelerimiz, beldelerimiz ve mahalleye dönüşen köylerimizi de dahil ederek daha geniş kapsamlı bir harita çalışması başladı. Bununla birlikte Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen MAKS (Mekansal Adres Kayıt Sistemi) projesine ilçelerimizi de kısa bir zaman zarfı içinde dahil etme planı içerisindeyiz.

Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığının kendi haritalarını da yapmaya başladığını dile getiren Memiş, “Geliştirdiğimiz haritalar üzerinde adres ve numarataj haricinde şehrimize ait her türlü sayısal veriyi entegre etme amacındayız. Birçok İl Belediyeleri tarafından bu haritaların oluşturulması özel firmalar tarafından yapılmaktadır. Biz ise Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı olarak bu haritaları kendi başkanlığımız ve personelimiz ile oluşturmaya başladık. Ayrıca Adres ve Numarataj konusunda ilçelerle entegrasyonu kısa bir süre içerisinde sağlamayı planlamaktayız” diye konuştu.

BİLGİ İŞLEM DAİRESİ, ADRES VE NUMARATAJ YETKİSİNİ ALDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.