Bilgievleri Öğrencileri Mimar Sinan’ı Andı

Bilgievleri Öğrencileri Mimar Sinan’ı Andı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri öğrencileri, Mimar Sinan’ı Anma ve Mimarla günü nedeniyle Yeni Cuma Camii’ne ziyaret düzenlediler.Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanl...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri öğrencileri, Mimar Sinan’ı Anma ve Mimarla günü nedeniyle Yeni Cuma Camii’ne ziyaret düzenlediler.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı faaliyet gösteren Bilgievleri, Mimar Sinan’ı Anma ve Mimarlar Günü’nde ortak bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikte Mimar Sinan’ın İzmit’teki güzide eseri olan Yeni Cuma (Pertev Mehmet Paşa) Camii’ne ziyarette bulunuldu.

Derince Mehmet Akif Ersoy, Ertuğrul Gazi ve Körfez Fatih Sultan Mehmet Bilgievleri’nden öğrenci ve eğitmenlerin katıldığı etkinlikte, Yeni Cuma Camii İmam Hatibi çocuklara caminin tarihçesi ve özellikleri hakkında bilgi verdi. Özellikle caminin temelinin sağlamlığını ve ahşap yapıların değişmeden günümüze kadar geldiğini, Mimar Sinan’ın mimari dehasını bu esere nasıl yansıttığını öğrencilere aktardı.

Daha sonra Bilgievi eğitmenleri tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisiyle usta mimar büyük deha Mimar Sinan’ın hayatı hakkında bilgiler verildi. Cami cemaatinin de büyük bir ilgi ve memnuniyet gösterdiği etkinlikte Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil, "Mimar Sinan, etkisi yüzyıllar boyu sürmüş, her dönemde saygınlığını korumuş, dünyanın en büyük mimarlarından biridir" dedi.

Etkinlik sonunda çocukların etkinliğe dair mutlulukları yüzlerinden okunurken, çocuklar Mimar Sinan baskılı fincan ve cami cemaati tarafından çikolata hediye edilerek uğurlandı.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİLGİEVLERİ ÖĞRENCİLERİ, MİMAR SİNAN’I ANMA VE MİMARLA GÜNÜ NEDENİYLE YENİ CUMA CAMİİ’NE ZİYARET DÜZENLEDİLER.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.