Bilic Ekmeğinden Olabilir

Bilic Ekmeğinden Olabilir
Lig yarışını ilk planda tutan, hatta ‘Süper Lig ekmeğimiz, Avrupa ise tatlımız’ diyen Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, iki hafta üst üste kaybedilen puanların ardından bu hafta da Sivas deplasm...

Lig yarışını ilk planda tutan, hatta ‘Süper Lig ekmeğimiz, Avrupa ise tatlımız’ diyen Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, iki hafta üst üste kaybedilen puanların ardından bu hafta da Sivas deplasmanında puan kaybederse ‘ekmeğinden’ olabilir.

Spor Toto Süper Lig’in son 2 haftasında yaşadığı puan kayıpları ile zirveden bir adım uzaklaşan Beşiktaş’ta teknik direktör Slaven Bilic, Liverpool maçı öncesi yaptığı açıklamada, ‘Lig bizim ekmeğimiz, Avrupa ise tatlımız’ demişti. Hırvat teknik adam bu hafta Sivas’ta da puan kaybederse elinde sadece tatlısı kalacak.

UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turunda penaltılara giden maçta Liverpool’u saf dışı bırakarak tüm dünyada yankı uyandıran Beşiktaş, ligde kötü gidişata dur demek istiyor. Şampiyonluk yarışında son iki haftada kaybettiği puanlarla 2. sıraya gerileyen siyah-beyazlılar, bu hafta da Sivas’a karşı puan kaybederse ekmeğinden olabilir. Avrupa’da oynadığı futbolla göz dolduran Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi maçlarının dönüşünde ise ligde oynadığı mücadelelerde kan kaybediyor. 2 hafta önce Liverpool deplasmanı sonrası Eskişehir’de 3 puan bırakan Bilic ve öğrencileri, geçen hafta içerisinde Liverpool’u penaltılara giden maçta saf dışı bırakmıştı. Olimpiyat Stadı’nda oynanan ve 120 dakika süren bu kritik mücadeleden alnı ak çıkan Beşiktaş, ardından ligde Balıkesirspor’a karşı 2 puanı da Ankara’da bıraktı. Hem mental, hem fiziksel anlamda yorulan Beşiktaş’ın bir dezavantajı ise sürekli seyahat ediyor oluşu. Bu hafta sonu Sivas deplasmanına gidecek olan siyah-beyazlılar, bütün olumsuzlukları ve yorgunluğu unutup Medicana Sivasspor’a karşı 3 puan almaktan başka bir şey düşünmüyor.

SİVASSPOR ZİRVESİ

Hırvat teknik adam, siyah-beyazlı takımın hafta içerisinde gerçekleştirdiği antrenmanlarda Sivasspor’a karşı oynanacak mücadelede futbolcularından özveri beklediğini söyledi. Puan kaybı olması durumunda şampiyonluk yarışının zora gireceğinin farkında olan Slaven Bilic, Nevzat Demir Tesisleri’nde tabiri caizse ‘Sivas zirvesi’ yapıyor. Anadolu ekibini iyi analiz eden deneyimli çalıştırıcının sahada uygulayacağı galibiyet formülü ise neredeyse hazır. Töre, Ba ve Sosa’ya büyük iş düşeceğini dile getiren Bilic, takım defansında da sıfır hata ile oynamalarını özellikle vurguladı.

Ligde az da olsa yara alan ama UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna doludizgin devam eden Beşiktaş, bütün takımlardan daha yorgun durumda. Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme oynayacak olması sebebiyle sezonu 24 Haziran 2014’te açan Beşiktaş, ligdeki diğer takımlardan daha çok efor sarf etmiş durumda. Yaşanılan puan kayıplarına mazereti olan Beşiktaş, zirve yarışındaki rakipleri Galatasaray’dan 5 ve Fenerbahçe’den ise 11 maç fazlası var.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.