Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık:

Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık:
YALOVA (İHA) – Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, çözüm sürecini PKK ve HDP’nin baltaladığını söyleyerek, "Çözüm sürecini tamamlayacağız. Ama Kürt kardeşlerimizle tamamlayacağız. Teröre bul...

YALOVA (İHA) – Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, çözüm sürecini PKK ve HDP’nin baltaladığını söyleyerek, "Çözüm sürecini tamamlayacağız. Ama Kürt kardeşlerimizle tamamlayacağız. Teröre bulaşmamış insanlarımızla tamamlayacağız" dedi.

AK Parti Yalova Teşkilatı Temmuz Ayı Olağan İstişare Toplantısı’na katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Yalova’ya gelişinde Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel tarafından karşılandı. Salona alkışlar arasında giren Bakan Işık ülkede yaşanan terör olayları ile PKK’ya karşı sürdürülen operasyonlarla ilgili önemli mesajlar verdi. Türkiye’nin terörle mücadelesinden taviz vermeyeceğini dile getiren Bakan Işık, "7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını kendileri açısından fırsat görüp terörle Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışanlara Türkiye Cumhuriyeti Devleti gereken karşılığı hiç bir tereddüde mahal olmadan ve tam olarak veriyor. 7 Haziran’ın sonuçlarını ülkenin karar alma noktasında bir zafiyete düşeceği şeklinde yanlış okuyanlar ne kadar büyük bir gaflet, dalalet ve ihanet içerisinde olduklarını ancak tepelerine bombalar yağdıktan sonra anlamaya başladılar. Bu mücadele kararlılıkla sürecek. Bu mücadelenin sonuca ulaşana kadar en küçük taviz verilmeden sürdürüleceğini bilmenizi isteriz" dedi.

"ELDE SİLAH, AĞIZDA DEMOKRASİ OLMAZ"

HDP ve uzantılarının elde silah ağızda demokrasi söylemleri ile hareket ettiğini dile getiren Bakan Işık, "Biz öldürerek değil yaşatarak Türkiye’nin en önemli kronikleşmiş problemini çözelim diye çok gayret ettik. Çok sabrettik. Bu sabır ve gayretimiz bazıları tarafından maalesef AK Parti’nin teröre tavizi olarak sunuldu. Hatta PKK ile anlaşması olarak sunuldu. AK Parti’nin tek önceliği vardı. Bu sorunu öldürerek değil yaşatarak çözelim. Çözüm sürecinin temel amacı problemlerimizi silahla değil yaşatarak çözmekti. Siyaset mi yapmak istiyorsun gel meydana. Ama HDP ve onun uzantıları şunu göremediler. Elde silah ağızda demokrasi bir arada olmaz. Silahla Demokrasi yan yana yürümez. Bunu biz yaparız dediler. Türkiye Cumhuriyeti’nin büyüklüğünü ve sabrını bunlar zaaf olarak algıladılar. Ama nasıl bir cevap aldıklarını ve almaya devam ettiklerini sizler görüyorsunuz. Biz çözüm sürecinin Türkiye’deki kamu güvenliğini, insanlarımızın can ve mal güvenliğini zedelemesine asla müsaade etmeyeceğiz. Hiç kimse çözüm sürecini bahane ederek vatandaşın huzuruna, can ve malına el uzatamayacak. Bu noktada gösterdiğimiz sabır zaaf değildir" diye konuştu.

"DEMİRTAŞ PSİKİYATRİK TEDAVİ ALSIN"

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Suruç saldırılarıyla ilgili söylediği, "Gladyo" söylemine de sert bir dille yüklenen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Çözüm sürecini baltalamanın tek sorumlusu PKK ve onun siyasi uzantısı HDP’dir. ’Suruç’taki 33 gencin öldürülmesinin sorumlusu Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan gladyodur’ diyen birisi var. Selahattin Demirtaş’ın bu sözü kullandıktan sonra önünde 2 yol vardır. Bu kadar ağır bir iddiayı ortaya koyuyorsanız bunun delillerini ortaya koymak durumundasınız. Ya bunu yapacak ya da gidip ileri psikiyatri hastanesinde uzun süreli tedavi göreceksiniz. Bunlar PKK gladyosunu bildikleri için maalesef herkesi kendileri gibi zannediyorlar" şeklinde konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİ DEVAM EDECEK"

Çözüm sürecinin süreceğini sözlerine ekleyen Bakan Işık, "Biz bugüne kadar demokrasinin dışına çıkmamak için çok gayret gösterdik. Bundan sonra da demokrasinin dışına çıkmayacağız. Çözüm sürecini bitirmeyeceğiz. Çözüm sürecini tamamlayacağız. Ama Kürt kardeşlerimizle tamamlayacağız. Teröre bulaşmamış insanlarımızla tamamlayacağız" dedi.

Bakan Işık ardından istişare toplantısının basına kapalı kısmında bir süre daha partililere hitap ettikten sonra Kocaeli iline gitmek üzere Yalova’dan ayrıldı.

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI FİKRİ IŞIK, ÇÖZÜM SÜRECİNİ PKK VE HDP'NİN BALTALADIĞINI SÖYLEYEREK,

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.