Bilim Ve Sanat Merkezi Mahalli Oyunlara Da Sahip Çıkıyor

Bilim Ve Sanat Merkezi Mahalli Oyunlara Da Sahip Çıkıyor
Kütahya Gazi Kemal Bilim ve Sanat Merkezi, yaz okulu etkinlikleri kapsamında çocuklara, unutulmaya yüz tutmuş mahalli çocuk oyunlarını çocuklarla tekrar buluşturuyor.

- Kütahya Gazi Kemal Bilim ve Sanat Merkezi, yaz okulu etkinlikleri kapsamında çocuklara, unutulmaya yüz tutmuş mahalli çocuk oyunlarını çocuklarla tekrar buluşturuyor.

Kütahya Gazi Kemal Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerine düzenlediği yaz okulu etkinliğinde düzenlediği proje ile unutulmaya yüz tutmuş mahalli oyunları çocuklara öğretiyor.

Unutulmaya yüz tutmuş mahalli çocuk oyunları projesi ile çocuklara “El üstünde kimin eli var”, “Çömlek” ve “Yağ satarım, bal satarım” gibi çok sayıda oyun öğretiliyor. Okul öğretmenleri çocuklara oyunlar ile ilgili bilgiler verip onlara oyunları öğretiyorlar.

Çocuklar öğrendikleri oyunları oynamak için önce bir ebe seçmeleri gerekiyor. Oyunda ebe olacak çocuğun seçilmesiyle oyun başlıyor.

Öğrenciler oyunları öğrenmekten çok mutlu. Öğrenciler şunları söyledi: “Okulumuzun kaybolmaya yüz tutmuş çocuk oyunları adlı projesinde geleneksel çocuk oyunlarımız oynuyoruz. Örneğin dünya ve uzay, çömlek, elim üstünde kimin eli var, yattı kalktı gibi oyunlar oynuyoruz. Gazi Kemal Bilim ve Sanat Merkezi’nin yaz kursunda kaybolmaya yüz tutmuş mahalli oyunlarını yeniden canlandırmak ve ileri nesillere taşımak amacıyla dersini görüyoruz. Burada bir sürü oyun oynuyoruz. Bize bu oyunları öğreten öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.”

Gazi Kemal Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerinden Adil Uncu, “Unutulan unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızı canlandırabilmek ve bu oyunları hiç oynayamayan çocuklarımıza da öğretebilmek amacıyla bu kursumuzu düzenlemiş bulunuyoruz. Ve çocuklarımızdan velilerimizden gelen tepkilere baktığımızda gayet başarılı olduğunu anlıyoruz. Çocuklarımızda büyük bir keyifle oyun oynuyorlar” diye konuştu.

Velilerde çocuklarının mahalli oyunları öğrenmesinden memnun olduklarını ifade ettiler. Veliler, “Yazın bilim ve sanat merkezi kurs açtı. İlk defa bu yaz kursu. Bu nedenle çok memnunuz. Unutulmaya yüz tutmuş oyunların öğretilmesi bizim için çok güzel. Çünkü çocuklar yalnızca bilgisayar başında vakitlerini geçiriyorlar. Ayrıca bu oyunların davranış bilimlerinin de gelişmesini sağladığı için çok memnunuz. Bu oyunlar içinde çömlek, el üstünde kimin eli var. Yağ satarım, bal satarım gibi bizim çocukluğumuzda oynanan oyunlar var. Bu nedenle ilk defa yaz kursunun açılması çocukları bu yönde gelişimlerini sağladığı için çok memnunuz”dediler.

Unutulmaya yüz tutmuş mahalli çocuk oyunları projesine 40’ın üzerinde çocuk katılıyor.(EFE)

BİLİM VE SANAT MERKEZİ MAHALLİ OYUNLARA DA SAHİP ÇIKIYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.