Bilinçli Çevre Gönüllüleri Projesi Keçiören’de Başlatıldı

Bilinçli Çevre Gönüllüleri Projesi Keçiören’de Başlatıldı
Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce hazırlanan “Ankara’da Bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor” projesinin tanıtım toplantısı Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya Keçiö...

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce hazırlanan “Ankara’da Bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor” projesinin tanıtım toplantısı Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya Keçiören’deki ilk ve ortaokullarda öğrenim gören öğrencilerin yanı sıra Keçiören Belediyesi’nin çocuk tabanlı örnek çevre projesi Çevre Çiçekleri Hareketi’ne üye çocuklar da katıldı.

Projenin tanıtım töreninde Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Banu Aslan Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil ve AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan da hazır bulundu.

ÇEVRECİLİK AÇISINDAN ÖRNEK ÜLKEYİZ

Türkiye’nin gelişmiş ülkeler gibi dünyayı kirleterek, tüketerek kalkınma yolunu seçmediğine dikkat çeken İdris Güllüce, “Biz olabildiğince tabiatta bir karıncanın bacağını bile koruruz, ama olabildiğince de bir an evvel, daha hızlı muasır medeniyet seviyesine ulaşmak, hatta onları geçmek, kalkınmak için elimizden geleni yaparız. Bu arada başka bir şeyi de tüketmeyiz, bu platoda yaşayan, bin yıldır bu topraklara can veren gönül denen bir şeyi, sevgiyi, komşuluğu, Mevlana ruhunu tüketmeyiz, Yunus Emreleri, Mustafa Kemalleri tüketmeyiz” dedi. Türkiye’nin çevrecilik açısından örnek alınması gereken bir ülke olduğunu belirten Güllüce, atıkların dünyayı kirletmeyecek şekilde değerlendirilmesinin önemine işaret ederek “Kalkınacağız, ama tüketmeyeceğiz, doğayı tahrip etmeyeceğiz. Kalkınma ile bu bir arada yürür mü? Bu ikisi bir arada yürür. Elektrik olmasa ben sizin karşınızda konuşamam, bu projektör yanmaz, bu ses düzeni çalışmaz, bu salon ısınmaz değil mi? Demek ki kalkınmamız için elektrik santralleri yapacağız, ama ihtiyacımız kadar tüketeceğiz, doğayı da alabildiğince koruyacağız” diye konuştu.

70 BİN ÇEVRE MÜFETTİŞİMİZ VAR

Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, Bakan Güllüce’nin himayelerinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce başlatılan “Ankara’da Bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor” projesinin açılış töreninin Keçiören’de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Biz de çevreci bir belediyeyiz. 2009 yılında çocuk tabanlı en büyük hareket olan Çevre Çiçekleri Hareketi’ni başlattık. Öğrenim gören tüm çocuklarımıza çevre bilincini aşılamak için gerçekleştirdiğimiz bir proje. Keçiören sınırları içerisindeki bütün 5’inci sınıf öğrencilerimize eğitim vererek onları Çevre Müfettişi yapıyoruz. Çevre Müfettişlerimiz bulundukları park, sokak ve caddelerde çevreye duyarlı olmayanları uyarıyorlar ve etraflarını denetliyorlar. Altıncı yılımızda Çevre Müfettişi sayımız 70 bine ulaştı” dedi. Çevreye duyarlı belediye hizmetlerine önem verdiklerini vurgulayan Başkan Ak, “Keçiören Belediyesi olarak vatandaşlarımızla birlikte el ve gönül birliğiyle çevremizi temiz tutmak için bir mücadele veriyoruz. Vatandaşlarımızın çevre konusunda duyarlı olması için seminerler, eğitimler düzenliyoruz. Gerçekleştirmiş olduğumuz geri dönüşüm hamlesi ile pil, elektronik malzeme, ambalaj atıkları ve kullanılmış yağları geri dönüşüme kazandırıyoruz. Çevresine duyarlı, vatanına milletine faydalı ve hayırlı nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz” mesajını verdi.

5 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİLECEK

Banu Aslan Can da, gelecek nesillere çevre bilincini aşılamak amacıyla il genelindeki ana okulları ile ilk ve orta öğretim okullarına yönelik çevre eğitimlerine başladıklarını söyledi. Proje kapsamında öğrencilere çevre, çevre sorunları ve alınabilecek tedbirler, küresel ısınma, geri dönüşüm, enerji tasarrufu konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme amaçlı eğitimler verildiğini anlatan Can, 2015 yılı içerisinde Ankara’da 5 binin üzerinde öğrencinin eğitim alacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Keçiören Belediyesi Tiyatro Grubu tarafından hazırlanan “Kahraman Kaplumbağa Patik” adlı oyun sahnelendi ve “Çevrenin Korunması, Geri Dönüşüm ve Enerji Verimliliği” konulu eğitim sunumu gerçekleştirildi.

KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA AK, BURADA BİR KONUŞMA YAPTI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.