Bilişim suçları uzmanı bile dolandırıldı !

Bilişim suçları uzmanı bile dolandırıldı !
'Ortam Sanal Suç Gerçek" isimli kitabın yazarı Bilişim Suçları Uzmanı İsa Altun'un ATM'ye koyulan düzenekle kredi kartı bilgilerini ele geçiren kişiler,...

'Ortam Sanal Suç Gerçek" isimli kitabın yazarı Bilişim Suçları Uzmanı İsa Altun'un ATM'ye koyulan düzenekle kredi kartı bilgilerini ele geçiren kişiler, Altun'un hesabından 3 bin 450 TL çekerek kayıplara karıştı.

Bir bankadan işlem yapmak için ATM'ye giden İsa Altun'un kredi kartı, dolandırıcılar tarafından ATM'ye yerleştirilen sahte düzenekle kopyalandı. Altun'un şube çalışanlarına, neden kartına el konulduğunu sorması üzerine gerçeğin ortaya çıktığı öğrenildi. 4 Ekim 2015 günü dolandırıcıların Altun'un hesabından 2 defa bin 500 TL'yi kendi hesaplarına havale ettikleri, 450 TL'yi de nakit çekerek ortadan kayboldukları bankaca tespit edildi. Bunun üzerine davacı ve şikayetçi olan İsa Altun, yaşanan mağduriyet karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Altun, bankanın "Hesabınızdan çekilen ücreti birkaç gün içinde tekrar hesaba yatıracağız" beyanıyla bankadan ayrıldı.

Altun, "Bankada görevlilerin yaptığı açıklamaya göre, Pazar günü şubenin ATM'sine sahte düzenek kurulmuş. Onlarca insanın kredi kartı kopyalanmış. Banka yetkileri bile profesyonelce gerçekleştirilen bu sahtecilik karşısında hayretler içindeler. Kim olsa fark edemezdi. Olayla ilgili savcılığa suç duyurusu yapıldı" dedi.

BEN BİLE BÖYLE BİR MAĞDURİYET YAŞAYABİLİYORUM

İsa Altun, "Girdiğim duruşmalarda kredi kartı kopyalayan binlerce dolandırıcının ifadesini aldım. Adalete teslim ettim. Binlerce sanayici ve iş adamına siber suçlar konusunda eğitimler verdim. Sahte düzenek kurulmuş bir ATM'yi anında fark ederim. Buna rağmen ben bile böyle bir mağduriyet yaşayabiliyorum. Her seminerimde belirtiyorum. Günümüzde hırsızlar evlere artık kapı, pencere yerine ekrandan giriş yapıyorlar. Profesyonelce davranıyorlar. Hiç kimse kendini yüzde yüz güvende hissetmesin. Bankalar da bir banka işlem hareketinde müşterilerine kısa mesaj çekerek anında bilgi vermeli. Olaydan 3 gün sonra tesadüf eseri haberim oldu. Bu yaşanan olay aslında başlı başına bir ders niteliğinde. Antalya Kitap fuarında "Ortam Sanal Suç Gerçek" isimli eserimin imza gününe gidecekken böyle bir olayın yaşanması bir trajedi" diye konuştu.

Bilişim suçları uzmanı bile dolandırıldı !

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.