Binboğa’larda “Halep Gören”e Tırmanış

Binboğa’larda “Halep Gören”e Tırmanış
Ülkemizin hatırı sayılır dağlarından; Kahramanmaraş, Kayseri ve Sivas hinterlandındaki Binboğa Dağlarının zirvesi “Halep Gören”e bir tırmanış gerçekleştirildi.

2990 Rakımlı zirveye, Mersin Dağcılık Kulübü (Merdak)ın organizatörlüğünde yaklaşık 50 kişilik profesyonel dağcılarla ulaşıldı.

Afşin Belediyesinin şehir parkında verdiği sabah kahvaltısının ardından, Arıtaş kasabasına yönelen dağcılar; Çatak mevkiinden tırmanışa geçtiler.  

Yazarlarımızdan gazeteci- şair Ahmet Süreyya Durna’nın da aralarında bulunduğu ekip, dört buçuk saatlik bir tırmanış sonrasında zirveye bayrak diktiler. İniş ise tam üç buçuk saat sürdü.

Merdak Başkanı Hüseyin Tunç, “Buralar havasıyla suyuyla ve doğal güzellikleriyle hakikaten keşfedilmeyi bekleyen yerlerdir. Tırmandığımız birçok yerlere göre burasının ayrıca Yayla Turizmine de çok müsait olduğunu görmekteyiz. Bizce değerlendirilmesi gerekir” dedi.

Dağcılar, daha sonra yine Afşin Belediyesinin verdiği akşam yemeğinin ardından konaklamak için Elbistan’a hareket ettiler.

1-431.jpg

2-330.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.