Bingöl'de Gazze İle Dayanışma Gecesi

Bingölde Gazze İle Dayanışma Gecesi
Bingöl’de çok sayıda vatandaş, İsrail'in Gazze’ye katliamına dikkat çekmek için bir araya geldi. İsrail’e lanet yağdıran vatandaşlar, Filistinli Müslümanlara dua ederek destek oldu.

- Bingöl’de çok sayıda vatandaş, İsrail'in Gazze’ye katliamına dikkat çekmek için bir araya geldi. İsrail’e lanet yağdıran vatandaşlar, Filistinli Müslümanlara dua ederek destek oldu.

Bilgi ve Düşünce Derneği, Gazze’de yaşanan zulme dikkat çekmek için dayanışma gecesi düzenledi. Teravih namazından sonra Sağlık Ocağı arkasında bulunan boş arazide bir araya gelen yüzlerce vatandaş, İsrail’i lanetledi. Destek gecesinde bir konuşma yapan Bilgi ve Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, "Müminlere yaptıkları eziyetleri izleyenler kahrolsun. Onlar o müminlerden sırf Aziz ve Hamid olan Allah’a, yerlerin ve göklerin mülki elinde olan Allah’a iman ediyorlar diye o müminlerden intikam almaya çalışıyorlardı. Oysa Allah, her şeyi görmektedir ve her şeye şahittir. Bizim coğrafyalarımızın sınırlarını hiçbir zaman unutmayın. Bizim coğrafyalarımız kardeştir. Mekke, Buhara'nın kardeşidir. Fas, Türkiye’nin kardeşidir. Libya Türkistan’ın kardeşidir, Arakan Cezayir’in kardeşidir, Mekke, Gazze Bingöl’ün kardeşidir" dedi.

Yılmaz’ın konuşmasının ardından ilahi grubu sahne aldı. Alana toplanan yüzlerce vatandaş Filistinli Müslümanlar için dua da etti. Etkinlikte kitap, dergi ve kupa bardaklardan oluşan eşyalar satıldı. Satışlardan elde edilen gelirin Gazzeli Müslümanlara gönderileceği belirtildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.