Bingöl’de Jeneratörü Olan Esnaf Kesintiden Etkilenmedi

Bingöl’de Jeneratörü Olan Esnaf Kesintiden Etkilenmedi
Türkiye genelinde bu sabah iletim sistemindeki arıza nedeniyle başlayan elektrik kesintisi günlük hayatı alt üst etti. Bingöl’de 64 esnafın bulunduğu yer altı çarşısı karanlığa gömüldü. Esnaf lüküs ve...

Türkiye genelinde bu sabah iletim sistemindeki arıza nedeniyle başlayan elektrik kesintisi günlük hayatı alt üst etti. Bingöl’de 64 esnafın bulunduğu yer altı çarşısı karanlığa gömüldü. Esnaf lüküs ve ışıldaklarla iş yerlerini aydınlatmaya çalışırken, daha önceden jeneratör alarak kesintilere karşı önlem alan bir esnaf, kesintiden etkilenmedi.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’nin ’sistem arızası’ olarak açıkladığı kesintiler saat 10.36’da başlayıp, 11.30’a kadar tüm illere yayıldı. Ülke genelinde ulaşım, sağlık, eğitim gibi alanlarda aksaklıklar yaşanırken, sanayi ve fabrikalarda çarklar durdu. Elektrik kesintilerine karşı her an hazırlıklı olan Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki iller, batıdaki illere nazaran daha az etkilendi. Sık sık elektrik kesintileri yaşayan bölge esnafı kesintilere karşı aldığı jeneratörlü önlemler bugün işe yaradı.

BİNGÖL’DEKİ DURUM

Bingöl’deki elektrik kesintileri, hastane, okul ve büyük alışveriş merkezlerini çok fazla etkilemedi. Çoğunluğunun jeneratörlü önlem alındığı ilde, en büyük sıkıntıyı yer altı çarşısındaki esnaf yaşıyor. 64 esnafın bulunduğu yer altı çarşısı, elektrik kesintileriyle birlikte karanlığa gömüldü. Çarşının ön cephesine kapısı olan esnaflar, gün ışığından faydalanırken, iç kısımda bulunan esnaf ise lüküs ve ışıldaklarla iş yerlerini aydınlatmaya çalışıyor.

BİR TEK ESNAFIN ELEKTRİĞİ VAR

Sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığı ilde, mağduriyet yaşamak istemeyen yer altı çarşısı esnafından Ramazan Ayaz, 2 bin lira verip, jeneratör aldı. İki yıl önce paraya kıyıp jeneratör alan Aymaz, bugün faydasını görüyor. Aymaz, "Bundan birkaç yıl öncede sık sık elektrikler kesiliyor bende gidip jeneratör aldım. Burası yer altı çarşısı olduğu için içeri komple karanlık oluyor bende mecburen jeneratör aldım" dedi.

Kesintilerden dolayı mağdur durumda bulunduğu belirten esnaf ise, lüküs ve mumlarla iş yerlerini aydınlatarak, gelen müşterilere satış yapmaya çalışıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.