Bingöl’de Kitap Okuma Etkinliği

Bingöl’de Kitap Okuma Etkinliği
Bingöl’de, Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında kitap okuma şenliği düzenlendi.Bingöl İl Milli Eğitim ve İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü işbirliğiyle Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi b...

Bingöl’de, Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında kitap okuma şenliği düzenlendi.

Bingöl İl Milli Eğitim ve İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü işbirliğiyle Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleşen etkinlikte, İl Milli Eğitim şube müdürleri, İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Muhammet İnan İşlek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Önalan ve 550 öğrenci katıldı.

Türkiye geneli yapılan ve yarım saat süren etkinlikte, dağıtılan kitapları alan öğrenciler, okul merdivenleri, duvar ve yerlerde oturarak kitap okudu.

Etkinlik kapsamında bilgi veren İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili İşlek, amaçlarının kütüphaneye ve kitaba olan ilginin artırılması, kitap okuma alışkanlığının toplumda yaygınlaştırılması ve okuma alışkanlığının pekiştirilmesi olduğunu ifade etti. İşlek, "Bu yıl 51. Kütüphaneler Haftası’nı kutluyoruz. Hafta boyunca kültürel ve sanatsal faaliyetlerle daha fazla insana ulaşmayı hedefliyoruz. Bugünkü faaliyetimiz TKD ve KYGM’nin öncülük ettiği ve bütün il merkezlerinde aynı gün ve aynı saatte başlayan kitap okuma faaliyetini yapmaktayız. Yarım saat süren kitap okuma faaliyetimizin teması, ‘Kitaplarla Barışıyoruz’ bu vesileyle hafta boyunca çeşitli etkinlikle düzenleyeceğiz" dedi.

BİNGÖL’DE, KÜTÜPHANELER HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ‘KİTAP OKUMA ŞENLİĞİ’ DÜZENLENDİ.(YILMAZ ATAR BİNGÖL İHA)

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.