Bingöl’deki Cinayet

Bingöl’deki Cinayet
Bingöl’de işkence edilerek öldürülen zihinsel engelli Ahmet Tokuş’un acılı babası Mehmet Tokuş, zanlının ailesiyle husumetinin olmadığını ifade ederek, "Çünkü bu olayın içerisinde onların bir kastının...

Bingöl’de işkence edilerek öldürülen zihinsel engelli Ahmet Tokuş’un acılı babası Mehmet Tokuş, zanlının ailesiyle husumetinin olmadığını ifade ederek, "Çünkü bu olayın içerisinde onların bir kastının olmadığını biliyorum. Zanlının babası benim çocuğumu çok seviyordu. Ben her şeyi önce cenab-ı Allah’a, sonra adalete bırakıyorum. Adalet yerini bulsun" dedi.

Bingöl’ün Karşıyaka Mahallesi’nde 22 Mart Pazar akşamı zihinsel engelli Ahmet Tokuş (38) uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen Z.B. (34) tarafından gözleri oyularak vahşice katledilmişti. Babasına ait iş yerinde cinayeti işleyen Z.B., olay akşamı yakalanarak, emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, ailesi kan davası korkusuyla evi yükleyip kenti terk etti.

Z.B.’nin polis sorgusunda, ‘O Deccal’dı öldürülmesi gerekiyordu, tornavidayla gözlerini çıkardım. Bu görevi bana Allah verdi bende yaptım pişman değilim’ şeklindeki ifadesi, ülke gündemine otururken, acılı Tokuş ailesi defin işlemlerinin ardından taziyeleri kabul etmeye başladı.

"NEDEN SESSİZ KALINIYOR"

Zihinsel engelli oğlunun hunharca öldürüldüğünü ve ülkenin buna sessiz kaldığını belirten acılı baba Mehmet Tokuş (46), bu tür olaylara karşı neden sessiz kalındığına anlam veremediğini söyledi. Baba Tokuş, "Başbakana, Adalet Bakanına, bütün vicdanlara, tüm Türkiye Cumhuriyeti’ne, çocuğu olana, çocuk hasreti nedir bilenlere sesleniyorum, bu özürlü çocuk benim değil herkesin çocuğudur. Hakim ve savcının, kaymakam ve Başbakanın çocuğudur, bu olaya karşı nasıl sessiz kalınıyor" dedi.

"ZANLININ BABASI OĞLUMU ÇOK SEVERDİ"

Zanlının ailesiyle bir davasının olmadığını, tek davasının zanlı Z.A. ile olduğunu kaydeden acılı baba, "Ailesiyle bir husumetim yok, çünkü bu olayın içerisinde onların bir kastının olmadığını biliyorum. Zanlının babası benim çocuğumu çok seviyordu, abisi seviyordu, kardeşi seviyordu ama bu zanlı benim çocuğumu acımadan, elini kolunu bağlayarak işkence yaparak öldürdü. Ben her şeyi önce cenab-ı Allah’a, sonra adalete bırakıyorum adalet yerini bulsun" diye konuştu.

Z.B.’nin oğlunu bilerek, planlayarak öldürdüğünü belirten baba Tokuş, "Bu zanlı benim çocuğumu bilerek öldürmüş, hem de planlayarak öldürmüş bu kesinlikle böyledir. Bu işin içerisinde ne babasının, ne amcasının, ne dedesinin, ne kardeşinin tarifiyle, teşvikiyle değildir bu çocuk tek başına bu olayı yapmıştır" şeklinde konuştu.

"ADALETİ YANILTMAYA ÇALIŞIYOR"

Ahmet Tokuş’un 26 yaşındaki kız kardeşi Semra Tokuş ise, zanlının şizofren olduğu yönündeki iddiaların doğru olmadığını ifade ederek, kendisini yakından tanıdıklarını söyledi. Zanlı Z.B.’nin babasıyla birlikte market işlettiğini belirten Tokuş, "Babası sürekli dükkanda değildir, iş yerini kendisine emanet eder ve hesap kitap işlerini kendisi bakar. Deli bir insan evlenemez, benim ağabeyim de deliydi biz neden onu evlendirmedik? Bu adam öyle bir insansa neden kendi ailesine zarar vermiyor? Neden kendisine zarar vermiyor da benim kardeşimi seçti. Bunların hepsi oyundur böyle yaparak adaleti yanıltmaya çalışıyor" dedi.

Cinayet zanlısı Z.B.’nin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini kaydeden Tokuş, şunları söyledi:

"Ben bunu da söylüyorum, eğer hakim ve savcıların bir nebze olsun vicdanı varsa, Türkiye’de eğer adalet varsa, vicdanlar varsa, bu zanlıyı dışarı çıkarmazlar. Gerekenin en ağır bir şekilde yapılmasını istiyoruz. O nasıl canice benim abimin canına kıydıysa, işkence ettiyse oda aynısını yaşamalı. Eğer Türkiye’de adalet varsa, eğer bizim adalete güvenmemizi istiyorlarsa, bunu yapsınlar ve benim kardeşimin de kanını yerde bırakmasınlar."

AHMET TOKUŞ’UN 26 YAŞINDAKİ KIZ KARDEŞİ SEMRA TOKUŞ İSE, ZANLININ ŞİZOFREN OLDUĞU YÖNÜNDEKİ İDDİALARIN DOĞRU OLMADIĞINI İFADE EDEREK, KENDİSİNİ YAKINDAN TANIDIKLARINI SÖYLEDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.