Bir tepki de Başbakan’dan: Nasihate ihtiyacımız yok

Bir tepki de Başbakan’dan: Nasihate ihtiyacımız yok
Birleşmiş Milletler'e bir tepki de Hollanda'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan geldi.

Birleşmiş Milletler'e bir tepki de Hollanda'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Davutoğlu, "Rus bombardımanına yeter diyemeyenlerin Türkiye'ye "sınırlarını aç" demesi ikiyüzlülüktür. Nasihate ihtiyacımız yok" dedi.

Hollandalı mevkidaşıyla ortak basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, Birleşmiş Milletler'in "sınırını aç" çağrısına tepki göstererek, "Suriye'deki krizin çözümü için kılını dahi kıpırdatmayanların, bu mülteci akınına ve Rus bombardımanına yeter diyemeyenlerin Türkiye'ye "sınırlarını aç" demesi ikiyüzlülüktür. Nasihate ihtiyacımız yok" diye konuştu.

Esed rejimi, Rusya ve destekçilerinin bölgede etnik kıyım yaptığını, bunun da yeni göçlere sebep olduğunu kaydeden Davutoğlu, "Bu saldırıların hedefi etnik temizliktir. (Sınırın hemen dışında misafir edilen) Mültecileri kabul edeceğiz ama Suriye'nin ve Türkiye'nin demografik yapısı konusunda herkes aynı ölçüde dikkatli davranmalıdır" ifadelerini kullandı

ABD'NİN "PYD" AÇIKLAMASI

Başbakan'a ABD'nin PYD açıklaması da soruldu. Davutoğlu, "Terör kadar tehlikeli bir konu da terör örgütlerini ayırmaktır. Teröre karşı ortak tavır almazsak, bütün terör örgütlerine yardım etmiş gibi oluruz. PKK herkes için bir terör örgütüdür. Türkiye, temmuz ayından bu yana 250'yi aşkın asker ve polisin katledilmesine yol açan terör eylemleri gerçekleştirmiştir. Eğitimini Kandil'de alan PYD terör örgütü mü değil mi? Birisi "PKK terör örgütüdür ama YPG terör örgütü değildir" diyorsa, bir samimiyet testi yaparız. Türkiye 11 Eylül'de ABD'nin yanında yer aldı. Bizim için açık ve tehdit mahiyeti taşıyan YPG'nin terör örgütü olmadığı tezini savunmak, terörle mücadeleye darbe anlamına gelir. ABD'nin tutumunun netleşmesini beklemek bizim hakkımızdır" dedi.

RUTTE'DEN SURİYE KONUSUNDA DESTEK

Hollanda Başbakanı Rutte ise, Rusya'nın Suriye'de yaptıklarından ötürü hesap vermesi gerektiği konusunda Türkiye ile hemfikir olduklarını belirtti.

Bir tepki de Başbakan’dan: Nasihate ihtiyacımız yok

Bir tepki de Başbakan’dan: Nasihate ihtiyacımız yok

Bir tepki de Başbakan’dan: Nasihate ihtiyacımız yok

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.