Birecik El Sanatları Türk Kızılayı İle Ankara’da

Birecik El Sanatları Türk Kızılayı İle Ankara’da
Binlerce yıllık tarihiyle kültürlerin buluşma noktası olan Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi, el sanatları ürünleriyle Ankara’ya taşındı. Türk Kızılayı Birecik Şubesi’nin katkılarıyla hazırlanan sergi, birbirinden değerli el sanatlarını Ankaralılarla buluşturd

- Binlerce yıllık tarihiyle kültürlerin buluşma noktası olan Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi, el sanatları ürünleriyle Ankara’ya taşındı. Türk Kızılayı Birecik Şubesi’nin katkılarıyla hazırlanan sergi, birbirinden değerli el sanatlarını Ankaralılarla buluşturdu.

Birecik Kaymakamlığı, Halk Eğitim Merkezi ve Türk Kızılayı Birecik Şubesi’nin birlikte hazırladığı sergi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Mustafa Necati Kültür Evi’nde açıldı. Şanlıurfa Milletvekilleri ve bürokratlarının katıldığı açılış töreninde Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Nihat Adıgüzel, Genel Sekreter Av. Ulviye Turgut, Genel Müdürü Dr. Mehmet Güllüoğlu da yer aldı.

Her yıl Şanlıurfa’nın farklı bir ilçesini başkente taşıyan ve yörenin el sanatlarından onlarca örneği sanatseverlerin beğenisine sunulan sergi 30 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında gezilebilecek.

BİRECİK EL SANATLARI TÜRK KIZILAYI İLE ANKARA’DA

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.