‘Biriz Beraberiz’

‘Biriz Beraberiz’
TÜMSİAD ‘’Biriz Beraberiz’’diyerek Türkiye’nin üreten Demokrasi hareketini başlattı.

TÜMSİAD ‘’Biriz Beraberiz’’diyerek Türkiye’nin üreten Demokrasi hareketini başlattı.

TÜMSİAD Kalkışma girişimine tepkisini ortaya koymak üzere yurt içi ve yurt dışından gelen 80’e yakın Şube Başkanıyla Wyndham  Grand Levent Otelde bir toplantı gerçekleştirdi.Türkiye’nin yedi bölgesinden ve yurt dışından gelen şube Başkanları ‘’Biz Biriz Beraberiz’’  çağrısında bulundular.

TÜMSİAD  Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak Genel Merkezde yapılan toplantıda Şehrimizle ilgili değerlendirmelerde budundu.

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan Kamuoyuna hitaben yapmış olduğu konuşmada şu değerlendirmelerde bulundu.

Milletçe zor ama bir o kadar da anlamlı günlerden geçmekteyiz. 15 Temmuz gecesi aziz milletimiz hak etmediği şekilde alçakça bir kalkışmaya ve bir darbe girişimine maruz kalmıştır.

Vatanımızı ve milletimizi her türlü tehlikeden korumakla görevli olan Türk silahlı kuvvetleri içerisinde yuvalanan hain bir çete, maalesef kendi milletine karşı silah kullanmak cüretini göstermiş ve halkımızın hür iradesiyle iş başına gelmiş Cumhurbaşkanı ve hükümeti ortadan kaldırmaya yeltenmiştir.

Tarih boyunca her türlü zorluğun üstesinden gelmeyi başaran aziz milletimiz engin ferasetiyle bu olay karşısında birlik olmuş ve kendi iradesini hiçe sayanlara karşı gereken dersi vermiştir.

Kuşkusuz bu yaşadıklarımız tarihimizin görmek istemediğimiz sayfalarında yer alacaktır.

Kuşkusuz bu yaşadıklarımız bizden sonra gelecek nesillere anlatırken açıklamakta zorlanacağımız ifadelerle dolu olacaktır.

Kuşkusuz bu yaşadıklarımızı her hatırladığımızda kelimeler boğazımızda düğümlenecektir.

Kuşkusuz bu yaşadıklarımız aklımıza her geldiğinde tankların önüne yatan , namlunun ucunda hareketsiz duran , kendine silah doğrultan kardeşinin yüzene bakarken rahatça vatan sağolsun diyebilen bayrağına sarılarak sabırla direnen

Anneler babalar kardeşler gençler yaşlılar çocuklar şehitler ve gaziler gözümüzün önünde canlanacaktır

ve yine kuşkusuz bu yaşadıklarımızı her düşündüğümüzde

Tarih boyunca aziz milletimize ve medeniyetimize en önemlisi birlik ve beraberliğimize kast etmek isteyen hainleri, onların arkasından gidenleri ve kandırılmış vatan evlatlarını da hatırlayacağız ve hiç unutmayacağız. unutturmayacağız.

Unutmamalıyız ki milli irade tecelli etmediği sürece yudumladığımız çayın tadı olmayacaktır

Unutmamalıyız ki ülkemizde huzur olmadığı sürece sohbetimiz ve muhabbetimiz olmayacaktır

Unutmamalıyız ki kardeş kardeşe kem gözle baktığında birlik ve beraberliğimiz olmayacaktır

ve sonuçta birlik ve beraberliğimiz olmadığında çocuklarımıza bırakacağımız ve medeniyetimizi devam ettireceğimiz aziz vatanımız da olmayacaktır.

Aziz milletimiz

Bugünlerde gerçekten tarifsiz acılar yaşadık ancak yeniden idrak ettiğimiz kazanımlarımız da oldu .

Bu kalkışma karşısında Cumhurbaşkanımız hükümetimiz ve halkımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın gerçek vatan evladı asker ve güvenlik güçlerimizle beraber nasıl hemen birlik ve beraberlik içerisinde olabileceğini gururla gördük

Aziz halkımızın gösterdiği metanet ve gayret sonucunda “milletçe her türlü zorluğu sabırla aşabiliriz” sözünün boşa söylenmiş bir ifade olmadığını bir kere daha görmüş olduk .

Bu başarımızın altında yatan yegane gücün milli birlik ve berberliğimiz olduğunu, görüşü ve düşüncesi ne olursa olsun bizi biz yapan değerlerimize milletçe sahip çıktığımız ve beraber olduğumuz sürece her türlü zorluğu yenebileceğimizi tekrar yaşadık.

Bu zor günlerde inşirah suresinde geçen “ zorlukla beraber bir kolaylık vardır” emrini daha iyi anladık ve idrak ettik.ve her şeyin üzerinde “göklerden gelen bir karar” olduğunu apaçık gördük ve yaşadık

 Değerli kamuoyu

Şükürler olsun sağlam ekonomik yapımız, irademiz ve güçlü politikalarımız sayesinde yaşadıklarımızın krize dönüşmesine milletçe fırsat vermedik.

İyi niyetli, çalışkan, ahlaki değerlere bağlı aldatmayan ve aldanmayan iş adamları kuşağı oluşturma çabasında olan tüm sanayici ve işadamları derneği Tümsiad olarak bizler

acımız çok taze de olsa Türkiye’nin önde gelen güçlü sivil toplum kuruluşu olarak yüklendiğimiz sorumluluğun her zaman farkında olduk olmaya da devam edeceğiz

Özellikle bu günlerde iş adamları olarak ülkemiz için çalışmaya üretmeye ve moral kazanmaya çok daha fazla ihtiyacımızın olduğunun bilincindeyiz.

1-20160726134805.jpg

Tüm üye işadamlarımızla normal hayatımıza kısa sürede döndük ve yaralarımızı sarmaya başladık.olayların hemen arkasından gerek iş hayatındaki aktif tutumumuz gerekse uygulamaya koyduğumuz sosyal sorumluluk faaliyetleri ile milletimize hizmet etme gayretinde olduk.güçlü bir şekilde olmaya da devam edeceğiz.

Ülkemizin değerli iş dünyası nın temsilcilerine de buradan seslenmek istiyorum

Öncelikle kahredici olayların başladığı andan itibaren birlik ve beraberlik içinde tüm iş dünyası stk ları olarak güçlü bir dayanışma gösterdik ve kamuoyunu bilgilendirerek açıklamalarda bulunduk.

bu süreç başlar başlamaz hepimiz iş dünyası olarak ekonomimize sahip çıkarak yapıcı ve olumlu beyan ve faaliyetlerimizle sahada olduk .

bu gayreti gösteren bütün meslek örgütlerine , odalar ve kuruluşlara dernek ve teşkilatlara şükran duygularımızı ifade ediyoruz.

hepimizin bildiği gibi iş hayatı her zaman yüksek moralle devam eden bir yapıya ihtiyaç duyar .

Bu yüzden özellikle bu süreçte hepimizin gösterdiği aktif ve olumlu duruşumuzu arttırarak devem ettirmeliyiz.daha çok üretmeliyiz

Yurtdışı iş dünyasındaki dostlarımıza gerçekleri daha çok anlatmalıyız. onları daha çok bilgilendirmeliyiz daha çok sahada olup daha çok temaslarda bulunmalıyız.

Kazancını bu ülke insanı için harcamaktan çekinmeyen bizler bu süreçte çok daha fazla sosyal sorumluluk projeleri üstlenmeliyiz.Bu konuda Tümsiad olarak bizler çok yakında söz konusu projelerimizi kamuoyu ile paylaşacağız.

Aziz milletimiz

 Tüm sanayici ve işadamları derneği Tümsiad olarak

Genel başkan

Genel merkez yönetim kurulu

Genel sekterlik

Bütün yut içi ve dışı şube başkan temsilcileri ve yönetimleri

Bütün üye iş adamlarımız

Ve gönül dostlarımız adına

 Öncelikle burada bu bildiriyi gönül rahatlığı ile sunabilmemizi borçlu olduğumuz ve kahpe darbe girişimde hiç düşünmeden canından geçen ve ruhunu teslim eden aziz şehitlerimize yüce mevladan rahmet kederli ailelerine sabr ı cemil niyaz ediyor ve bizlere haklarını helal etmelerini diliyoruz.

Kahraman gazilerimize acil şifalar zor durumda olan ailelerine metanet temenni ediyoruz.Ayrıca

 haince emellerle gerçekleştirmek istenen alçak darbe girişiminde

süreci baştan sona inançla ve milletine güvenerek yöneten sayın Cumhurbaşkanımıza

yek vücut olarak bomba altında aralıksız olarak çalışmaya devam eden gazi meclisimizin değerli başkan milletvekili ve çalışanların aldığı hain emre rağmen milletinin sinesine dönenerek alçağa ilk kurşunu atan ve devamında da kararlı tutumunu sürdürerek kalkışmayı sona erdiren kahraman silahlı kuvvetleri komuta kademesi ve fedakar askerlerimize

ilk andan itibaren büyük bir soğukkanlılık  ve koordinasyon içerisinde metanet ve sabırla operasyonlar planlayan emniyet müdür ve amirleri ile operasyonları icra eden emniyet teşkilatımızda görevli kudret şahaseri cefakar polis ve kolluk kuvvetlerimize

Kucağında çocuğu elinde sopası ve bayrağı ağzında duası ile yeri geldiğinde erkelerinde önüne geçerek sembolleşen namus timsali anne ve hanım kardeşlerimize

Darbe girişimi ile ilk defa karşılaşmış olmalarına rağmen ecdadının yüreğini taşıdığı her hallerinden belli olan geleceğimizin teminatı pırlanta gençlerimize

Burada sayamacağımız ancak tek kelime ile nitelendirebileceğimiz “destan yazan”

mayası imanla yoğrulmuş kadirşinas  hamiyyetperver aziz milletimize ve son olarak

Melun girişim ilk başladığında karalı bir ses tonu ile “cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz ne diyorsa onu yapacağız” diyerek arkamızdan dua eden büyüklerimize şükranlarımız arz ederkamuoyuna saygı ile duyururuz.

Allah bize böyle bir bildiriyi bir daha yazdırmasın…….

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.