Birlik Vakfı, 19. Şubesini Kütahya'da Açtı

Birlik Vakfı, 19. Şubesini Kütahyada Açtı
Birlik Vakfı Kütahya Şubesi, vakfın kurucular kurulu Başkanı İsmail Kahraman ile mütevelli heyeti başkanı Avukat Mehmet Alacacı’nın da katıldığı törenle hizmete açıldı.

- Birlik Vakfı Kütahya Şubesi, vakfın kurucular kurulu Başkanı İsmail Kahraman ile mütevelli heyeti başkanı Avukat Mehmet Alacacı’nın da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Kütahya Şube Başkanı Ahmet Sami Kutlu, törende yaptığı konuşmada, Birlik Vakfı’nın şehrin sosyal ve kültürel yaşamına, eğitim dünyasına ve dini hayatına olumlu katkılar sağlamasının hedeflendiği ifade ederek, "Vakıf; ben öncelikli yaklaşımdan sıyrılıp biz öncelikli bakış açısıyla , insanımıza yararlı olma fikrini temel gaye edinen ideal değerlerin buluşma noktasıdır. Kadim medeniyetimizin inşa ettiği bu anlayışı, modern toplumda devam ettirme adına kurulmuş Birlik Vakfımızın Kütahya Şubesini şehrimize kazandırmanın heyecanı içerisindeyiz. Halka yararlı olabilme gayretinin, Hakkın rızasına ulaşmak olduğuna inanan tüm kardeşlerimizle vakfımızın çatısı altında buluşmak bizi memnun edecektir. Niyetimizin Hak olduğuna inancımız tamdır" dedi.

Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mehmet Alacacı, vakfın 29 Mayıs 1985 yılında İstanbul'un fethinin 532. yıl dönümünde kurulduğunu dile getirerek, "Kütahya Şubesi vakfımızın 19. şubesidir.Amacımız, ülke içindeki ve dışındaki birçok gönüldaşımızla birlikte geleceğimizin teminatı olan insanımızı, inançlı, bilinçli, vatansever, kültürlü, çağdaş birer birey olmalarını sağlamaktır" diye konuştu.

Kütahya Valisi şerif Yılmaz da, "Bu hizmet, kuruluşun ve kurtuluşun şehri kütahya’ da, o kuruluştaki ruhun, o kurtuluştaki heyecanın aynı devam etmesini sağlayacak olan, o manevi iklimin burada tekrar yeşermesi için çalışılması, bunun tekrar hayat bulması ilimiz açısından da, ülkemizde ve tüm dünyada gönül bağı olan insanlarında belki de en fazla beklediği husustur. Ben başta Genel Başkanımız olmak üzere Vakfın hizmetleri için çalışanlara, emek ve gönül verenlere çok teşekkür ediyorum. Şubemizin Kütahya’ ya hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Vakfın, Saray Mahallesi Şehitlik Caddesi üzerindeki hizmet binasının açılış kurdelası protokol mensuplarınca 'hayırlı olsun' temennisi ile kesildi. (EFE)

BİRLİK VAKFI, 19. ŞUBESİNİ KÜTAHYA'DA AÇTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.