Bisiklet Yol Yarışları tamamlandı

Bisiklet Yol Yarışları tamamlandı
Türkiye Yol Şampiyonası Yarışları, 25-26 Haziran 2016 tarihlerinde Aydın'da gerçekleştirildi.

Türkiye Yol Şampiyonası Yarışları, 25-26 Haziran 2016 tarihlerinde Aydın'da gerçekleştirildi.

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde ve Aydın Büyükşehir Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Bölge Trafik Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Karayolları 28. Şube Şefliğinin katkılarıyla gerçekleştirilen yarışlarda 25 Haziran 2016 Cumartesi günü zamana karşı yarışlar, 26 Haziran 2016 Pazar günü yol yarışları yapıldı.

"Zamana Karış Yarışlar" 25 Haziran 2016 Cumartesi günü Aydın - Denizli yolu 5. km Parmaksızlar Petrol yanı trafiğe kapalı çevreyolu girişinden saat 10.00'da büyük erkekler kategorisi yarışlarıyla start aldı. Büyük erkekler kategorisinde 18 km'lik parkurda 49 sporcu yarıştı. Büyük erkekler yarışının ardından Master +40 ve +50 kategorilerindeki sporcular 9 km'lik parkurda yarıştı. Master +40 kategorisinde 29 sporcu ve Master +50 kateogorisinde 12 sporcu yarıştı.

Büyük erkekler kategorisinde 1'inci Ahmet Ökten (Torku Şeker Spor), 2'nci Feritcan Şamlı (Torku Şeker Spor) ve 3'üncü Mustafa Sayar (Konya Şeker Spor) oldu. Master +40 kategorisinde 1'inci Nevzat Kıral (Ferdi Sporcu Kocaeli), 2'nci Mutlu Erçevik (Ultraset Spor Kulübü Derneği) ve 3'üncü Aydınlı sporcu Zafer Yalın (Aydın Büyükşehir Belediye Spor Kulübü) oldu. Master +50 kategorisinde 1'inci Martin Bernhart (Alanya Doğa Spor Kulübü), 2'nci Mehmet Bozdemir (Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü) ve 3'üncü Ali Rıza Fırıncı (Ultraset Spor Kulübü Derneği) oldu.

Zaman Karşı Yarışları Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Spor Şube Müdürü Selami Balkan, Efeler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mithat Yıldırım izledi.

YOL YARIŞLARI KIYASIYA MÜCADELEYE SAHNE OLDU

Yol yarışları 26 Haziran 2016 Pazar günü büyük erkekler kategorisi ile start aldı. Aydın Kent Meydanı'nda toplanan 82 sporcu saat 10.00'da meydandan çıkış yaparak ter dökmeye başladı. Savrandere, Çine ve Muğla il sınırını 2 km geçtikten sonra tünelden önceki son geçitten geri dönerek finiş noktası olan Elit Restoran önünde yarışı tamamladı. 121 km'lik parkuru 2 saat 55 dakika 35 saniyelik derecesiyle Kocaeli Brisa Spor Kulübü Sporcusu Onur Balkan şampiyon olarak tamamladı. Torku Şeker Spordan Ahmet Örken 2'nci ve Kapadokya Bisiklet Spor Kulübünden Recep Ünalan 3'üncü oldu. Takım sıralamasında ise 1'inci Kocaeli Brisa Spor Kulübü, 2'nci Torku Şeker Spor ve 3'üncü Kapadokya Bisiklet Spor Kulübü oldu.

Yarışlar sonucunda yapılan ödül töreninde Efeler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mithat Yıldırım, Bisiklet İl Temsilcisi Baki Aktaş ve Türkiye Bisiklet Federasyonu hakemleri tarafından, büyük erkekler kategorisinde 25 Haziran 2016 Cumartesi ve 26 Haziran 2016 Pazar günü yapılan yarışlarda derece elde eden sporculara madalya, takımlara kupa takdim edildi.

Master +40 ve +50 kategorisi yol yarışları Aydın Kent Meydanı'nda toplanan 44 sporcu ile saat 14.00'da başladı. Adnan Menderes Bulvarından geçip Çine yolu üzerindeki otoban köprüsünün altından fodepar startı verilerek; Savrandere , Altınova Köyü köprü çıkışından sonra dönülüp 56 km'lik parkuru Elit Restoran önündeki finiş noktasında tamamladı.

Master +40 kategorisinde 1'inci Nevzat Kıral (Kocaeli Ferdi Sporcu), 2'nci Mutlu Erçevik (Ultraset Spor Kulübü) ve 3'üncü Murat İşçimen (Aydın Büyükşehir Spor Kulübü) oldu. Master +50 kategorisinde 1'inci Ali Rıza Fırıncı (Ultraset Spor Kulübü), 2'nci Mehmet Bozdemir (Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü) ve 3'üncü İsmail İltir (Bolu Gençlik Merkezi) oldu.

AYDIN TAKIMI ŞAMPİYON OLDU

Master +40 kategorisi takım sıralamasında Aydın Büyükşehir Belediye Spor Kulübü şampiyon oldu. 2'nci Ultraset Spor Kulübü Derneği ve 3'üncü Kastamonu Topraksu Gençlik Spor Kulübü oldu. Master +50 kategorisinde takım olarak katılan Aydın Büyükşehir Belediye Spor Kulübü şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

Master +40 ve +50 kategoride yarışan sporcular ve takımlar için Aydın Kent Meydanı'nda ödül töreni gerçekleştirildi. Törende derece elde eden sporculara madalya ve kupa, takımlara kupa takdim edildi.

Bisiklet Yol Yarışları tamamlandı

Bisiklet Yol Yarışları tamamlandı

Bisiklet Yol Yarışları tamamlandı

Bisiklet Yol Yarışları tamamlandı

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.