Bisikletiyle 4 Ayda 14 Ülke Dolaştı

Bisikletiyle 4 Ayda 14 Ülke Dolaştı
İnsanları daha yakından tanımak ve dünyayı bisikletiyle dolaşmak için dört ay önce Fransa’dan yola çıkan 24 yaşındaki Clement Thiepel, Türkiye’ye ulaştı. İzmir’e gelen çılgın bisikletçi Thiepel, 137 g...

İnsanları daha yakından tanımak ve dünyayı bisikletiyle dolaşmak için dört ay önce Fransa’dan yola çıkan 24 yaşındaki Clement Thiepel, Türkiye’ye ulaştı. İzmir’e gelen çılgın bisikletçi Thiepel, 137 gün boyunca 14 ülke dolaşarak 6 bin 577 kilometre yol kat etti.

Fransa’dan 8 Eylül tarihinde bisikletiyle yola çıkan Clement Thiepel, Batıdan Doğuya doğru ilerleyerek 14 ülkeyi dolaştı. İnsanları daha yakından tanımak için dünya turuna çıkan genç bisikletçi, 4 ayın sonunda ise Türkiye’ye ulaşmayı başardı. İzmir’e gelen 24 yaşındaki çılgın bisikletçi, kentin tarihi ve turizm mekanlarını gezdi. Türkiye’ye Yunanistan’ın Rodos adası üzerinden giren Clement Thiepel, Selçuk ve Ödemiş ilçelerini dolaştı. İki gece Ödemiş’te kalan Thiepel, Türkiye’yi çok sevdiğini ve Türk insanının misafirperver yapısını hayran kaldığını anlattı. Fransız genç bisikletçi, 137 gün içerisinde 14 ülkeyi gezdiğini, 15. ülkenin Türkiye olduğunu ifade ederek, "Ülkemde bir yıl çalıştım ve para biriktirdim. Amacım dünya insanlarını tanımak ve ülkeleri bisikletimle gezmek oldu. Dört ay önce yaklaşık 137 gündür bisikletimle yoldayım. Bu süreçte 14 ülke gezdim ve 15’inci ülke Türkiye oldu. Turumun 132. gününde Türkiye’deydim" dedi.

DÜNYA TURU

Dünya turunun iki yıl devam edeceğini aktaran Clement Thiepel, 137 gün boyunca 6 bin 577 kilometre yol katettiğini söyledi.

Türkiye’de, İzmir’den sonra Denizli, Pamukkale daha sonra da Antalya’ya gideceğini anlatan Thiepel, şöyle konuştu: "Antalya’da karnavala katılacağım. Antalya’nın ardından Nevşehir, Ürgüp, Trabzon ve Rize’ye gideceğim. Türkiye’den sonra da Gürcistan, Ermenistan ve İran ülkelerine gideceğim. Sonra Hindistan, Tayland ve Malezya’ya gideceğim. Türkiye’deki ilgiyi diğer ülkelerde görmedim. Herkes bana yardım etti ve pozitif enerji verdi gülümsediler bu çok samimi ve sıcak bir ortamda olduğuma işaretti. Ben aynı zamanda ip cambazıyım." Antalya’da bir festivale katılacağını anlatan Thiepel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sonra bisikletimle dünya turum devam edecek. İzmir Selçuk’ta iken yolda arkadaşlarla tanıştım ve beni Ödemiş’e davet ettiler. Ben, Ödemiş’e bisikletimle geldim. Ödemiş çok güzel bir şehir hava harika insanları sıcak bir kent buraya geldiğim için mutluyum. Özellikle Suriye içindeki savaştan haberim var. Suriye’ye uğramadan, yoluma devam etmek istiyorum. Her gittiğim yerde iyi insanlarla karşılaşıyorum. Bu da bana hem güç hem de cesaret veriyor."

"KENDİSİNİN GÜZEL HİKAYESİ VAR"

Fransız Clement Thiepel’i Ödemiş’e davet ettiğini kaydeden Ödemişli Gencehan Çetiner ise, şu ifadelere yer verdi:

"Pazar günü arkadaşım İbrahim Kasap ile motosikletlerimizle Ödemiş’ten günü birlik Şirince Selçuk turuna çıktık. Dönüş yolunda Selçuk’ta yolda Clement Thiepel ile denk geldik. Yabancı dilimiz olduğu için konuşma fırsatı yakaladık. Kendisinin çok güzel bir hikayesi var. Dört aydır bisikleti ile 15 ülke gezmiş ve dünya turunda olduğunu öğrenince biz de Ödemiş’e davet ettik. Biz, motosikletle Ödemiş’e döndükten bir gün sonra Clement Ödemiş’e geldi. Clement, bizi ve Ödemiş’i çok sevdi. Kendisine Ödemiş’in tatlarından ikram edip Bozdağ, Gölcük ve Birgi’yi gezdireceğiz. Evimde iki gece misafir ettim."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.