Bitirilmeyen Okul Binası Öğrencilerin Eğitimini Olumsuz Etkiliyor

Bitirilmeyen Okul Binası Öğrencilerin Eğitimini Olumsuz Etkiliyor
Adıyaman’ın en başarılı okulu olan İMKB İlk ve Ortaokulu’nda okuyan öğrenciler, yeni binanın yeni eğitim ve öğretim sezonuna yetiştirilememesi nedeniyle mağdur oluyor.

- Adıyaman’ın en başarılı okulu olan İMKB İlk ve Ortaokulu’nda okuyan öğrenciler, yeni binanın yeni eğitim ve öğretim sezonuna yetiştirilememesi nedeniyle mağdur oluyor.

Yapılan birçok sınavda Adıyaman birincisi olan İMKB İlköğretim Okulu, 2014-2015 eğitim öğretim sezonunda ilk ve orta okul olarak ayrıldı. İlkokul öğrencileri mevcut binada, ortaokul öğrencileri ise aynı binanın yanına yapılan 32 derslikli okulda eğitim görecekti.

10.09.2013 tarihinde işe başlayan ilgili müteahhitlik firması 350 gün içerisinde yani 25.08.2014 tarihinde okul binasını teslim edecekti. Firma taahhüt ettiği sürede okul binasını bitiremedi. Okul binasının yapım işi belirtilen tarihe yetiştirilemeyince öğrenciler mağdur oldu.

Müteahhit firmanın ihale taahhüdünü dikkate alan Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni okul binasına öğrenci aldı. Okul binası yetiştirilemeyince İMKB İlköğretim Okulu öğrenci sayısı ikiye katlandı. Okul tekli eğitimden ikili eğitime geçmez zorunda kaldı.

İMKB Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet İnan, 2014-2015 eğitim öğretim sezonunun yeni okul binasının yetiştirilememesinden dolayı sıkıntılı başladığını ifade ederek, yeniden tekli eğitime geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Mehmet İnan, 2013 yılında İMKB İlköğretim Okulu’nun toplam mevcudunun bin 560 olduğunu belirterek, “Gecen yıl bin 560 olan orta ve ilkokul öğrenci sayımız bu yıl 2 bin 250’ye yükseldi. Yetkililerin yeni okul binasının biran önce bitirilmesi için çalıştıklarını biliyoruz. Öğrencilerimizin daha fazla mağdur olmaması için yeni binanın biran önce bitirilmesini bekliyoruz” dedi.

Öğrenci velileri ise, Adıyaman’ın en başarılı ve kaliteli okullarından birisi olan İMKB İlkokulu’nun başarısını etkileyecek olan bu olumsuzlukların biran önce önüne geçilmesi gerektiğini ifade ettiler.

BİTİRİLMEYEN OKUL BİNASI ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.