Bitkisel Destekte Uzman Görüşü Şart

Bitkisel Destekte Uzman Görüşü Şart
Büyükşehir Belediyesi Kadın Gelişim Akademisi’nde “Besin Destekleri, Zayıflama İlaçları ve Çayları” sunumu yapan Diyetisyen Ali Dereli, “Bitkinin toprakta yetişiyor olması sağlıklı olduğu anlamına gel...

Büyükşehir Belediyesi Kadın Gelişim Akademisi’nde “Besin Destekleri, Zayıflama İlaçları ve Çayları” sunumu yapan Diyetisyen Ali Dereli, “Bitkinin toprakta yetişiyor olması sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Bitkisel destek almak isteyenler mutlaka uzmanlara başvurmalı” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Kadın Gelişim Akademisi ‘Besin Destekleri, Zayıflama İlaçları ve Çayları’ konulu konferans ile devam etti. Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Beslenme Uzmanı Diyetisyen Ali Dereli, besin destekleri, zayıflama ilaçları ve çaylarının kullanımı hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi.

Ali Dereli, “Yeşil, kahve ya da çeşitli renklerle gördüğümüz fazlasıyla bitkisel ürün var. Bunlar laboratuarda ham maddeler ve başka maddeler ile bir araya getirilerek yapılmıyor. Bazı besinler, küçük mikropların süzülerek ilaç haline getirilmesi ile oluşuyor. Bitkinin toprakta yetişiyor olması demek sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Bitkisel destek almak isteyenler mutlaka uzmanlara başvurmalı. Zararsız olduğunu düşündüğümüz bitkilerin içerisinde de karmaşık yapılar olabiliyor. Besin desteğiyle vücudumuza vitaminler, mineraller alıyoruz. Et sevmeyen kişi B12 desteği alır. Koyu yeşil yapraklı sebzeleri sevmeyenler ise özellikle hamilelik döneminde folik asitler ile besin desteği alıyorlar” ifadelerini kullandı.

BİTKİSEL DESTEKTE UZMAN GÖRÜŞÜ ŞART

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.