Bitlis Belediyesi’nden Otopark Projesi

Bitlis Belediyesi’nden Otopark Projesi
Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan, çarşı içi trafiğinin rahat bir nefes alması için 4 ayrı proje hazırladıklarını söyledi.Başta köy ve ilçe minibüslerinin çarşı merkezinde çıkarmak için Vakıfl...

Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan, çarşı içi trafiğinin rahat bir nefes alması için 4 ayrı proje hazırladıklarını söyledi.

Başta köy ve ilçe minibüslerinin çarşı merkezinde çıkarmak için Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan ve kiralama sistemi ile Bitlis Belediyesi’nin kullandığı Arap Köprüsü mevkiindeki alana taşımak için gerekli saha çalışmalarını bitirdiklerini ifade eden Olan, bu konu ile ilgili cumartesi günü minibüsçülerle ve kooperatiflerle bir toplantı yapacaklarını belirtti. Eş Başkan Hüseyin Olan, Bitlis’in en büyük sorununun trafik sorunu olduğunu anlatarak, trafik konusunu Bitlis halkının ve esnafın desteğiyle aşmak istediklerini söyledi. Olan, “Bilindiği üzere Bitlis’teki en büyük sorun çarşı merkezindeki trafik ve otopark sorunudur. Otopark sorununun çözülmemesi ile birlikte ona bağlı olarak ikinci büyük sorunumuz ise kaldırım işgalidir. Daha önce şehirlerarası yol Bitlis çarşısı içinden geçmekteydi. Ancak daha sonraki süreçte çevre yolu yapıldıktan sonra Bitlis çarşısı ve anayol rahat bir nefes aldı. Diğer ara sokaklarda ve diğer bölgelerde trafik sıkıntımız devam etmektedir. Biz bu noktada bir çalışma başlattık. Çarşı içinin daha rahat bir ulaşıma kavuşması için insanlarımızın çarşıya inip alışverişlerini ve ihtiyaçlarını daha rahat karşılaması anlamında bir çalışma başlattık. Bu çalışmamız dört ana hattan oluşmaktadır. Birinci çalışmamız ilimizi bir an önce şehirlerarası otobüs terminaline kavuşturmaktır. Diğer bir hedefimiz ise hem köy minibüslerinin hem de ilçe minibüsleri için çarşı merkezinden çıkarılmasıdır. Onunla ilgili bir çalışma yaptık. Şu an üzerinde bulunduğumuz, uygun gördüğümüz alandır. Bütün köy ve ilçe minibüsleri ile şehir içi taşımacılık yapan kamyonetleri buraya almayı uygun gördük. Bununla ilgili kooperatiflerle cumartesi günü bir toplantı yapıp onlarında görüşlerini alacağız. Köy ve ilçe minibüsleri yolcularını getirip bıraktıktan sonra gelip buraya park edecekler. Yine akşam çarşı merkezindeki yolcularını alıp gidecekler. Diğer bir çalışmamız da şehir içi minibüslere yöneliktir. Şu anda bulundukları yerden çıkarıp Polis Amca İlköğretim Okulu’nun yanında bulunan eski itfaiyenin yerine almaktır. Zaten çıkış noktası olarak protokolde bu mevki var. Bununla ilgili sorun çıkacağını düşünmüyoruz. Burayla ilgili saha çalışmalarımız devam etmektedir. Onun dışındaki bir diğer çalışmamız ise boşalan alanlara ve Bediüzzaman Saidi Kürdi Caddesi’nde bir parkomat sistemini oluşturmaktır. Esnafın araçlarını eski sanayi sitesi dediğimiz alana yönlendireceğiz. Kooperatifle yaptığımız görüşmelerde ise araç sahibi olan esnaflara ücretsiz bir kart çıkaracağız ki esnaf aracını bıraktıktan sonra iş yerine ücretsiz gidebilsin” diye konuştu.

En fazla aldıkları şikayetin ailelerin ve bayanların çarşı merkezinde rahatça dolaşamamaları yönünde olduğunu ifade eden Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan, “En fazla şikayet ettiğimiz ve şikayet aldığımız konu çarşı merkezinde insanların, özellikle aileler ve bayanların rahatça dolaşamama konusudur. Ayrıca dışarıdan gelen misafirlerimiz araçlarını park edecek yer bulamadıkları için esnaflarımızdan da alışveriş yapamıyorlar. Aynı şekilde şehir içinde yaşayan insanlarımızda bu park sıkıntısı yüzünden Bitlis’te yaşayan vatandaşların yüzde 70’i Tatvan ilçemizden alışverişlerini yapıyorlar. Bizim buradaki ana hedefimiz çarşı içindeki esnaflarımıza rahat bir nefes aldırtmaktır. Bu noktada başta halkımızın olmak üzere bütün herkesin desteğini bekliyoruz. Birlikte bunu başarırsak birlikte de Bitlis’in çarşına ve tarihine nefes aldırmış olacağız. Umarım ki bu noktada başarılı oluruz. Yılların kangren haline gelmiş sorunlarını çözmüş olacağız” dedi.

BİTLİS BELEDİYESİNDEN OTOPARK PROJESİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.