Bitlis’in Büryan Kebabını Tadan İzmirliler, Bir Daha Tadıyor

Bitlis’in Büryan Kebabını Tadan İzmirliler, Bir Daha Tadıyor
İzmir’deki “83. Uluslararası İzmir Enternasyonal Fuarı” kapsamında fuarda satışa sunulan Bitlis yöresine ait büryan kebabı büyük ilgi gördü.

- İzmir’deki “83. Uluslararası İzmir Enternasyonal Fuarı” kapsamında fuarda satışa sunulan Bitlis yöresine ait büryan kebabı büyük ilgi gördü.

Fuar alanında açılan kuyularda pişirilen büryan kebabı, tadı ve lezzetiyle şimdiden İzmirlilerin vazgeçilmez damak tatları arasına girdi. Fuarın 9 Eylül giriş kapısı yanında kurulan stantta satışa sunulan büryan kebabından tatmak isteyen İzmirliler uzun kuyruklar oluştururken, büryan kebabını tatma fırsatı bulanlar ise bir daha tadına bakıyor. Bitlis’in Tatvan ilçesinden gelerek İzmir fuarında büryan kebabı satışı yapan Ahmet Ay, İzmirlilerin büryan kebabına ayrı bir ilgi gösterdiğini söyledi. Büryanı tadan İzmirlilerin bir daha tattığını ifade eden Ay, 29 Ağustos’ta açtıkları büryan kebabı stantlarının 7 Eylül’e kadar açık olacağını ve büryan kebabı satışının yapılacağını belirtti.

Büryan kebabının en büyük özelliğinin kendi halinde tandırda buhar sıcaklığında pişmesi nedeniyle kilo yapmaması olduğunu anlatan Ay, “Fuar kapsamında 7 Eylül’e kadar Bitlis yöresine ait olan meşhur büryan kebabımızı burada satışa sunacağız. Tadıyla damaklarda eşsiz bir tat bırakan kebabımızdan tatmak isteyenler standımıza uğrayabilirler” diye konuştu.

Tatvan’ı her yönüyle tanıttıklarını belirten Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ise, özellikle Bitlis’in yöresel lezzetlerinden olan Büryan kebabının çok beğenildiğini ifade etti. Tatvan’ı 7 Eylül’e kadar tanıtmaya devam edeceklerini kaydeden Erkan, herkesi Tatvan standını ziyaret etmeye davet etti.

BİTLİS’İN BÜRYAN KEBABINI TADAN İZMİRLİLER, BİR DAHA TADIYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.