Biyoteknik Mücadele Tuzakları Görev Başında

Biyoteknik Mücadele Tuzakları Görev Başında
İlimiz Andırın İlçesinde yürütülen “Kiraz Entegre Mücadele Projesi” kapsamında kirazın ana zararlısı olan kiraz sineği mücadelesinin başarıyla yapılabilmesi için monitör amaçlı sarı yapışkan tuzaklar kiraz bahçelerine asıldı.

İlimiz Andırın İlçesinde yürütülen “Kiraz Entegre Mücadele Projesi” kapsamında kirazın ana zararlısı olan kiraz sineği mücadelesinin başarıyla yapılabilmesi için monitör amaçlı sarı yapışkan tuzaklar kiraz bahçelerine asıldı.

Programa Andırın Kaymakamı Mustafa MASLAK, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU, İlçe Jandarma Komutanı Onur KEYSAN, BTC Şirketi Andırın temsilcisi(Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı), İlçe Müdürü Ercan ALA, Bitkisel Üret. Ve Bit. Sağ. Şube Müdürü Süleyman TOĞRUL, İl ve İlçe Müdürlüğü konu uzmanları ve kiraz üreticileri katıldı.

Tuzak asma töreninde konuşan Andırın kaymakamı MASLAK, İlçede kiraz üretiminin önemli olduğunu ve üretimi ve verimliliği arttıracak her türlü çalışmaya destek vereceklerini dile getirdi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU’ ise bölgenin kiraz ihracat potansiyelinden bahsederek, sağlıklı gıda – bilinçli üretim gerçekleşmesi ile önümüzdeki yıllarda bölgenin Ulusal kiraz üretiminden ve ihracatından alacağı payın artacağını, ülkemizin en geç kiraz hasatının gerçekleştiği ender yerlerden biri olması münasebeti ile de cazibesinin artacağını belirterek; Bu vesile ile bölgede zirai ilaç kalıntısından uzak, ihracat değeri yüksek ürün oranını arttırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini, üreticilerimizin de bu gayretle projeye katılarak destek vermelerinin gerektiğini söyledi.

Andırın İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ercan ALA’ İlçemizde kiraz çoğunlukla Kabaca, Çiğşar ve Çokak bölgemizde yaklaşık 10.000’ da alanda üretim yapılmaktadır. Normal mevsim koşullarında yıllık 10.000 ton rekoltemiz gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle bizim etkili güvenilir mücadele yöntemleri ile ilaç kalıntısı içermeyen ürünler elde etmemiz gerekmektedir dedi.

BTC firma temsilcisi Yaşar ise şirketlerinin bölgede sosyal sorumluluk projeleri yürüttüğünü ve sarı yapışkan tuzaklarında bu kapsamda ilçe halkı adına temin edildiğini ve ortak yürütülecek çalışmalardan elde edilen kazanımların bölge insanına katkı sağlayacağını dile getirdi.

Andırın İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün organize ettiği tuzak asma törenine katılan ve teknik olarak bilgilendirilen kiraz üreticileri birlik başkanı ve üreticiler yürütülen çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek üretimin geliştirilmesi ve kalitenin arttırılması adına her türlü çalışmaya katılım sağlayacaklarını belirttiler.

İl Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen kiraz entegre Projesi ile üreticinin kendi bahçesinin uzmanı olması, çevre ve insan sağlığına duyarlı, sürdürülebilir bir üretimin bölgede yaygınlaşması için aktif çalışmalar yürütülüyor

1-451.jpg

2-347.jpg

3-228.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.