Bm Genel Sekreter Yardımcısı Stephen O’brien Kilis’te

Bm Genel Sekreter Yardımcısı Stephen O’brien Kilis’te
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı ve İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O’Brien, Kilis Valisi Süleyman Tapsız’ı ziyaret ettikten sonra Öncüpınar konteyner kentinde inc...

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı ve İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O’Brien, Kilis Valisi Süleyman Tapsız’ı ziyaret ettikten sonra Öncüpınar konteyner kentinde incelemelerde bulundu.

BM Genel Sekreteri Yardımcısı ve İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O’Brien, geniş güvenlik önlemleri altında Kilis’e geldi. Kilis Valisi Süleyman Tapsız’ı makamında ziyaret eden BM Genel Sekreter Yardımcısı O’Brien, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Tapsız ile basına kapalı baş başa görüştü.

Vali Süleyman Tapsız, BM heyetini ağırlamaktan memnun olduğunu ifade ederek, “bugün sizinle beraber sunum yapacağız. Suriyeliler ve kamplar ile ilgili daha sonra Öncüpınar Konteyner kentini birlikte ziyaret edeceğiz. Öncüpınar Sınır Kapısı’nda BM temsilciliği ve bürosunu ziyaret edeceğiz" dedi.

BM Genel Sekreteri ve İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O’Brien ise, kendilerinin sıcak karşılanmasından ötürü teşekkür ettiğini ifada ederek, “Buraya gelerek kendi gözümüzle görmek halı hazırda kampları bizzat görmek istiyorum. Kendi görevim adına mücadelemiz insanı yardımları, ihtiyaçları koordine ederek ulaştırabilmek, buruda Suriyelilere gerçekleştirilen faaliyetleri bizzat kendi gözümle görebilmek adına kendimi şanslı ve memnuniyet içerisinde görüyorum” diye konuştu.

Vali Tapsız, BM Genel Sekreter Yardımcısı O’Brien’e Türkiye’de ve Kilis’te kamplarda ve dışarıda kalan Suriyeliler ile ilgili geniş bilgi verdi.

Kilis Valiliği’den ayrılan O’Brien, 14 bin Suriyelinin barındığı Öncüpınar konteyner kentini ziyaret etti. Suriyeliler ile bir araya gelen O’Brie, Öncüpınar konteyner kenti ziyareti ve incelemeleri basına kapalı olarak gerçekleşti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.