Bm Resmen Duyurdu

Bm Resmen Duyurdu
Birleşmiş Milletler (BM), 2016 yılını Uluslararası Bakliyat Yılı ilan etti Bu yılın amacı, baklagillerin bilinirliğini arttırmak ve kuru fasulyenin, nohudun, mercimeğin, kuru bezelyenin ve diğer bakla...

Birleşmiş Milletler (BM), 2016 yılını Uluslararası Bakliyat Yılı ilan etti

Bu yılın amacı, baklagillerin bilinirliğini arttırmak ve kuru fasulyenin, nohudun, mercimeğin, kuru bezelyenin ve diğer baklagillerin dünyayı beslemedeki rolünü kutlamak olacak. Ayrıca, Uluslararası Bakliyat Yılının konunun kilit aktörlerini bakliyatın sağlığa, beslenmeye ve sürdürebilirliğe yararlarını arttırmak üzere bir araya getirmesi açısından da heyecan verici bir yıl olması bekleniyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Tarım Ürünleri Hububat Bakliyat İşleme Ve Paketleme Sanayicileri Derneği (PAKDER) Başkanı İsmet Aral; “Alınan kararın, uluslararası bakliyat sektörü için çok önemli olduğunu söylemeliyiz. BM’nin 2016 yılını bakliyat yılı olarak ilan etmesi, bakliyat bilincini yükseltecek ve bakliyatın sağlık ve beslenmede çok önemli bir role sahip olduğunu daha güçlü bir şekilde ortaya koyacaktır. Bu bağlamda 2016 yılı öncesindeki çalışmalara bağlı olarak tanıtımların başarısının en büyük getirisi Türkiye’ye olacaktır. Tüm bu süreçteki çalışmalarda; Türkiye için stratejik ürünler olan bakliyatın önemi bir kez daha vurgulanacaktır. 2016 yılı için yapılacak olan tanıtım, bilgilendirme ve konferanslar ile bakliyat, ulusal ve uluslararası medyanın gündeminde olacaktır” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.