Bodrum’da Çocuklarını Kaybeden Aile İstanbul’a Geldi

Bodrum’da Çocuklarını Kaybeden Aile İstanbul’a Geldi
Geçtiğimiz günlerde Bodrum’da boğularak hayatını kaybeden iki yaşındaki Suriyeli çocuğun cenazesi ailesiyle birlikte İstanbul’a geldi.Muğla Bodrum’da üzerinde bulundukları botun delinmesi sonucunda ha...

Geçtiğimiz günlerde Bodrum’da boğularak hayatını kaybeden iki yaşındaki Suriyeli çocuğun cenazesi ailesiyle birlikte İstanbul’a geldi.

Muğla Bodrum’da üzerinde bulundukları botun delinmesi sonucunda hayatı kaybeden mültecilerin içerisinde bulunan, iki çocuk ve annesinin cenazeleri Muğla Dalaman Havalimanı’ndan tarifeli sefer ile saat 01.30 sıralarında İstanbul Atatürk Havalimanı’na getirildi. Acılı aileye İç İşleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nden bir heyet eşlik ederken, Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Mazhar Bağlı da aileyi Havalimanı’nda karşıladı. Havalimanı çıkışında bir açıklama yapan Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Bağlı, yaşanan drama tüm dünyanın şahit olduğunu söyleyerek, “Burada yaşanan drama bütün Dünya ve Türkiye şahit oldu. Çok büyük bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Bu insanlık dramına neden olan Esad rejiminin burada ki insanlara ne kadar zulüm ettiğini kamuoyu bir kez daha gördü. İnşallah bu ve benzeri olaylar daha yaşanmaz. Bu kardeşlerimizin yüreğinin ne kadar dağlanmış olduğunu büyük bir acı ve keder çektiğini herkesin yakından görmesini ve bir daha bu tür acıların yaşanmaması gerektiğine inanıyorum. Tedbirlerin alınması gerektiğine inanıyorum. Bizim ülkemizde 2 milyona yakın Suriyeli mülteci var. Biz bunlara gerçekten kelimenin tam anlamıyla ensar oluyoruz. Ama maalesef Avrupa’da pek çok gelişmiş ülkeler bu drama hem duyarsız kalıyor” diye konuştu.

“ACI OLAYDAN SONRA KANADA HÜKÜMETİ AİLEYİ DAVET ETTİ

Yaşanan olay öncesinde Suriyeli ailenin Kanada’ya yerleşmek için başvuru yaptığını ancak red edildiklerini ifade eden Bağlı ”Hem de burayla ilgili bir çifte standart sahibidirler. Hem de buraya gelen mültecilerin Avrupa’ya gitmesine Dublin Sözleşmesi’ne de aykırı olmak şartıyla hiçbir şekilde bunlara insani bir yardımda insani bir katkıda bulunmuyorlar. Bakın bu Abdullah beyefendinin kız kardeşi Kanada’da yaşıyor. Bütün imkanlarını karşılamak üzere Kanada hükümetine başvurduğunu, Kanada Hükümeti’nin kabul etmediğini fakat bu olay yaşandıktan sonra isterlerse davet edildiğini ama bundan sonra arkadaşın böyle bir niyetinin olmadığını gördük. Şimdi arkadaşlarımızı aldık. Urfa’ya götürüyoruz. Oradan da Kobani’ye götüreceğiz. Bir babanın kendi çocuklarının ölümüne bizzat şahitlik etmesinden daha büyük bir acı yoktur. Daha büyük bir dram yoktur. Bizzat o acıyı yaşayan metanetli babayla beraberiz” diyerek, yaşanan çifte standarda tepki gösterdi.

İstanbul’a gelen acılı baba Abdullah Kurdi, ”Kendim için Dünyalık bir talebim yok. İsterim ki artık çocukları olmayan bir baba olarak Suriye’de yaşanan acının bir an önce bitmesini isterim. Oraya huzurun gelmesini isterim” dedi.

Ailenin bu geceyi İstanbul WOW Hotel’de geçirdikten sonra, sabah Şanlıurfa’ya giderek Kobani’ye geçeceği ve cenazelerin orada defnedileceği öğrenildi.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE BODRUM’DA BOĞULARAK HAYATINI KAYBEDEN İKİ YAŞINDAKİ SURİYELİ ÇOCUĞUN CENAZESİ AİLESİYLE BİRLİKTE İSTANBUL’A GELDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.