Boeing Okey Verdi

Boeing Okey Verdi
Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn, Türkiye ile ortak yerli uçak üretme konusunda henüz resmi bir teklif gelmediğini belirterek, “Resmi teklif geldiği takdirde, ortak üretimden gur...

Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn, Türkiye ile ortak yerli uçak üretme konusunda henüz resmi bir teklif gelmediğini belirterek, “Resmi teklif geldiği takdirde, ortak üretimden gurur duyarız” dedi.

Boeing üst düzey yöneticileri, şirketin dünya pazarındaki 20 yıllık hedeflerini İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Türkiye’nin son 10 yılda havacılık sektöründen dünyanın en hızlı gelişen ülkesi olduğuna dikkat çeken Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn “Bunun en açık göstergelerinden biri THY’nin son üç yıldır Avrupa’nın en iyi havayolu seçilmesidir. THY ile ABD’den İstanbul’a uçtuğumda kabinde Amerikan vatandaşlarıyla konuşuyorum. Verilen hizmetten uçuşların güvenliğinden çok memnunlar. 87 yaşındaki annem haftaya Washington’dan İstanbul’a THY’ ile uçacak. 87 yaşındaki annemi THY’ye emanet ediyorum. THY’yi sadece ben ve ailem değil, artık bütün dünya tercih ediyor” dedi.

Türkiye’nin havacılıkta 2023 yılı hedeflerine emin adımlarla ilerlediğine dikkat çeken Dunn, “Afrika, Avrupa ve Ortadoğu’da indiğim havalimanlarında çalışanların THY ve TAV yetkililerini Türk bayraklarıyla karşıladıklarına tanık oldum. Bu manzara Türk havacılık sektörünün 2023 yılında devlet kontrolünden çıkıp global bir yapıya dönüşeceğinin göstergesi. Bunun yanı sıra Türkiye’de yerli uçak üretecek alt yapı, insan gücü ve teknoloji de mevcut. Biz Türkiye’nin yerli uçak üretmesini çok hoş karşılarız. Biz rekabetten hoşlanırız. Şu ana kadar bize Türkiye ile ortak yerli uçak üretme konusunda resmi bir teklif gelmedi. Resmi teklif geldiği takdirde, ortak üretimden gurur duyarız” diye konuştu.

TÜRKİYE EN BÜYÜK 10 PAZARDAN BİRİ

Boeing Ticari Uçaklar Pazarlama Başkan Yardımcısı Randy Tinseth ise, Türkiye’nin gelecek 20 yıl içinde kendileri için öncelikli pazarlardan biri olduğunu vurguladı. Tinseth, “Türkiye’de satışlarımızı THY ve SunExpress ağırlıklı olarak yapıyoruz. Türkiye’ye son 10 yılda 1.2 milyar dolarlık yatırım yaptık. Son 18 ayda Türkiye’den 2,2 milyar dolar tutarında uçak siparişi aldık. Bunlar arasında THY’nin yanı sıra örneğin 100 uçak siparişi veren Pegasus da var. Türkiye bugün batıdan doğuya, kuzeyden güneye güvenli uçuşların merkezi konumunda. Bu avantajlı konumu ve İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanı, Türkiye’yi gelecekte havacılık sektöründe daha güçlü hale getirecek. Biz de bu gerçekten yola çıkarak Türkiye’ye olan yatırımlarımızı artıracağız. Türkiye bizim için dünyada en büyük 10 pazar içinde yer alıyor” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.