Boğaz’da "Berkin" Eylemi

Boğaz’da Berkin Eylemi
Berkin Elvan için Boğaziçi Köprüsü’nde eylem yapıp, kendilerini köprü korkuluklarına zincirleyen eylemciler gözaltına alındı. Eylem nedeniyle trafik bir süre durdu.Halk Cephesi üyesi 7 eylemci, üzerle...

Berkin Elvan için Boğaziçi Köprüsü’nde eylem yapıp, kendilerini köprü korkuluklarına zincirleyen eylemciler gözaltına alındı. Eylem nedeniyle trafik bir süre durdu.

Halk Cephesi üyesi 7 eylemci, üzerlerine giydikleri Berkin Elvan tişörtleriyle Boğaziçi Köprüsü’ne gelerek, kendilerini köprü korkuluklarına zincirledi. Eylemciler, “Berkin Elvan için adalet istiyoruz” şeklinde bağırmaya başladı. Eylem üzerine köprüye çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Polis ekipleri, zincirleri keserek eylemcileri gözaltına aldı. Bu sırada bazı eylemciler polise direndi. Polis eylemcileri çevik kuvvet aracına bindirdi. Direnen bazı eylemcileri de polis elleri ve ayaklarından tutarak araca taşıdı. Eylemciler çevik kuvvet otobüsüne bindirilerek Köprü Koruma Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Eylem nedeniyle Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişte köprü trafiği tamamen durdu. Eylemin ardından trafik normale döndü

Öte yandan, eylem sırasında bir trafik polisi eylemcilerin bulunduğu noktaya giderken köprü üzerinde motoru devrildi. Polis memuru hafif şekilde yaralandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.