Bol Suya Kavuşan Köyde 700 Kişiye Yemek Verildi

Bol Suya Kavuşan Köyde 700 Kişiye Yemek Verildi
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Dutluca (köyü) mahallesinde birkaç yıldır çekilen susuzluk belediyenin desteğiyle giderilirken, hayır yapıldı ve dualar edildi.

- Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Dutluca (köyü) mahallesinde birkaç yıldır çekilen susuzluk belediyenin desteğiyle giderilirken, hayır yapıldı ve dualar edildi.

İlçeye 9 kilometre uzaklıktaki 420 nüfuslu Dutluca Mahallesi’nde (köyünde) Madra Dağı’ndan getirilen su şebekeye verilince bayram havası yaşandı. Camide mevlit okunduktan sonra kadınların hazırladıkları etli pilav ve ayran köy gençleri tarafından yaklaşık 700 kişiye ikram edildi. Yapılan duanın ardından su şebekeye verilirken, açılışı yapan Belediye Başkanı Necdet Uysal, suyun tasarruflu kullanılmasını istedi. Dutlucalı kadınlar da Belediye Başkanı Necdet Uysal ve Muhtar Hüseyin Yılmaz’a teşekkür etti. Köylerin eksiklerinin giderileceğini anlatan Ak Partili Belediye Başkanı Necdet Uysal, “Evet bu gün Dutluca köyünde 6 kilometrelik hat döşeyerek köyümüzün su ihtiyacını giderdik. Köyümüze hayırlı olsun. Daha su eksikliği çeken köylerimiz var. İnşallah, hepsini sırasıyla halledeceğiz. Tabi ki su çok önemli. Medeniyet göstergesi su tüketimi ile ölçülüyor. Medeniyet su tüketimi ile ölçülüyor. İnşallah, suyu güzel kullanmak zorundayız. Medeniyetin ölçüsü su tüketimi ama, dikkatli olalım. Köyümüze hayırlı uğurlu olsun. Su güzelliktir” dedi.

Köylü kadınlardan Sabahat Tokgöz, “Geleneksel bir adedimiz vardı. Hep hayır yapılırdı. Bu hayrımız da su hayrı. Köyümüz susuzdu. Çok şükür bol suya kavuşturdular bizi Belediye başkanımızdan, muhtarımızdan Allah razı olsun.Bu gün suya kavuştuk. Çok mutluyuz. Hayırlı uğurlu olsun. Allah kabul etsin suyumuzun hayrını” dedi. Maral Atıcı ise, “Bu gün köyümüze su geldi. Bir aydır susuzluk çekiyorduk. Su hayrı yaptık. Yemek pilav verdik. Çok mutluyuz” dedi. Sevim Atıcı da, “Köyümüze su geldi. Bu gün hayır yaptık. Çok mutluyuz. Suya kavuştuk. Bütün emeği geçenlere, belediye başkanımıza ve muhtarımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Muhtar Hüseyin Yılmaz ise” Köyümüzde su sıkıntısı vardı. Seçimden önce söz verdik, su getireceğiz diye. Belediye başkanımızın yardımıyla 6 kilometre yerden suyu getirdik. Hatları değiştirdik. Suyumuzu getirdik. Bu gün de hayır yaptık. 600-700 kişiye pilav verdik. Suyun açılışını yaptık” dedi.

BOL SUYA KAVUŞAN KÖYDE 700 KİŞİYE YEMEK VERİLDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.